Wash the strawberries and remove the stems. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 190°C. Remove the butter from the refrigerator 30 minutes before cooking.
Клубнику помойте, удалите из нее плодоножки. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 190 °С. Сливочное масло достаньте из холодильника за 30 минут до приготовления.
First, prepare the streusel—the crispy crumble. To do this, chop the walnuts.
Сначала приготовьте штрейзель – хрустящую крошку. Для этого измельчите грецкие орехи.
In a deep bowl, mix walnuts, flour, oatmeal, 50 g cane sugar and softened butter.
В глубокой миске смешайте грецкие орехи, муку, овсяные хлопья, 50 г тростникового сахара и размягченное сливочное масло.
Mash the streusel ingredients together using your hands or a silicone spatula. You should end up with crumbly crumbs.
Разотрите ингредиенты для штрейзеля руками или с помощью силиконовой лопатки. У вас должна получиться рассыпчатая крошка.
Cut the strawberries into large pieces.
Клубнику нарежьте крупными кусочками.
Place the strawberries in a bowl and add the remaining cane sugar and starch.
Переложите клубнику в миску, добавьте к ней оставшийся тростниковый сахар и крахмал.
Place strawberries in a baking dish.
Выложите клубнику в форму для запекания.
Place streusel crumbs on top of the strawberries in an even layer. Place the dessert in the oven to bake for 20-30 minutes at 200°C. The streusel should be golden brown and crispy.
Сверху на клубнику равномерным слоем выложите штрейзель – крошку. Отправьте десерт в духовку запекаться на 20-30 минут при 200 °С. Штрейзель должен стать румяным и хрустящим.
Strawberry and walnut crisp is ready. Decorate the dessert with powdered sugar and fresh berries.
Крисп с клубникой и грецким орехом готов. Украсьте десерт сахарной пудрой и свежими ягодами.