Thaw the puff pastry. Preheat the oven to 180°C.
Разморозьте слоеное тесто. Разогрейте духовку до 180 °С.
Whisk one egg in a bowl. Melt the butter.
Взболтайте в миске одно яйцо. Сливочное масло растопите.
To prepare the filling, mix the egg, cottage cheese and a tablespoon of sugar. Mix everything thoroughly.
Для приготовления начинки смешайте яйцо, творог и столовую ложку сахара. Все тщательно перемешайте.
Now prepare the topping for the pie. Mix 2 tablespoons of flour, melted butter and a tablespoon of sugar. Grind everything until crumbs form.
Теперь приготовьте посыпку для пирога. Смешайте 2 столовые ложки муки, растопленное масло и столовую ложку сахара. Разотрите все до образования крошки.
Dust the table with flour and roll out the puff pastry to a thickness of 3-4 mm.
Припылите стол мукой и раскатайте слоеное тесто до толщины 3-4 мм.
Place the cottage cheese filling in the center of the sheet. Make transverse cuts on the sides at intervals of 5 cm. Fold them over, alternating the right and left sides. It should look like a kind of “pigtail”.
По центру листа выложите начинку из творога. Сделайте по бокам поперечные надрезы с интервалом 5 см. Загните их, чередуя правую и левую стороны. Должна получиться своего рода «косичка».
Brush the pie with egg yolk and sprinkle with flour and butter crumbles.
Смажьте пирог яичным желтком и посыпьте крошкой из муки и масла.
Place the pie in the oven for 20-30 minutes.
Отправьте пирог выпекаться в духовку на 20-30 минут.
Cut the finished pie into pieces, sprinkle with powdered sugar and cinnamon.
Готовый пирог порежьте на кусочки, посыпьте сахарной пудрой и корицей.
Add dried fruits, berries or nuts to the pie according to your taste.
Добавьте в пирог сухофрукты, ягоды или орехи по вашему вкусу.