Place the mushrooms in a bowl and cover with cold water. Leave for 1 hour. Drain the water. Wash the cabbage. Chop finely. Transfer to a bowl and add 0.25 tsp. salt. Mash the cabbage with your hands. Leave it aside. Wash the carrots. Peel off the skin. Grate on a coarse grater. Peel the onion. Wash. Cut into thin half rings. Prepare the cauldron.
Положите грибы в миску и залейте холодной водой. Оставьте на 1 час. Слейте воду. Вымойте капусту. Мелко нашинкуйте. Переложите в миску и добавьте 0,25 ч.л. соли. Разомните капусту руками. Оставьте в стороне. Вымойте морковь. Очистите от кожуры. Натрите на крупной терке. Очистите лук. Вымойте. Нарежьте тонкими полукольцами. Подготовьте казан.
Start cooking dried mushrooms and cabbage. Fill the pan with mushrooms with water. Put it on fire. Bring to a boil. Reduce heat and simmer for 20 minutes. Place mushrooms in a bowl and cool. Do not pour out the mushroom broth. Cut the mushrooms into small pieces.
Начните готовить сушеные грибы с капустой. Кастрюлю с грибами наполните водой. Поставьте на огонь. Доведите до кипения. Уменьшите огонь и варите 20 минут. Выложите грибы в миску и остудите. Грибной отвар не выливайте. Нарежьте грибы на небольшие кусочки.
Continue cooking in the cauldron. Place butter in a cauldron and pour in 2 tbsp. vegetable Put it on fire. When the butter is melted, add the carrots and onions. Stir. Fry, stirring, 3 minutes. Add mushrooms. Stir. Cook for another 5 minutes over medium heat. Pour the mushroom broth into the cauldron so that it does not completely cover the vegetables and mushrooms. Cover with a lid and leave to simmer. After 10 minutes, add cabbage to the cauldron. Stir. If the mushroom broth has not evaporated, drain it. Add 2 tablespoons vegetable oil, salt and pepper. Stir. Cover with a lid and reduce heat. Simmer for 40 minutes. Turn off the heat and leave to simmer under the lid for 10 minutes.
Продолжайте приготовление в казане. Положите в казан сливочное масло и влейте 2 ст.л. растительного. Поставьте на огонь. Когда масло растопится, выложите морковь и лук. Перемешайте. Обжаривайте, помешивая, 3 минуты. Добавьте грибы. Перемешайте. Готовьте еще 5 минут на среднем огне. Налейте в казан отвар от грибов так, чтобы он покрывал овощи и грибы не полностью. Накройте крышкой и оставьте тушиться. Через 10 минут добавьте в казан капусту. Перемешайте. Если грибной отвар не выпарился, слейте его. Добавьте 2 столовые ложки растительного масла, соль и перец. Перемешайте. Накройте крышкой и уменьшите огонь. Тушите 40 минут. Выключите огонь и оставьте потомиться под крышкой 10 минут.
Place the finished dish into portioned plates. Sprinkle with chopped herbs.
Разложите готовое блюдо в порционные тарелки. Посыпьте измельченной зеленью.