Rinse the greens and dry with a paper towel. Peel the garlic. Drain all liquid from canned fish. Instead of salmon, you can take any other canned fish: saury, mackerel or tuna. Boil hard-boiled eggs and peel.
Зелень ополосните и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите. Слейте с консервированной рыбы всю жидкость. Вместо семги, вы можете взять любые другие рыбные консервы: сайру, скумбрию или тунец. Отварите вкрутую яйца и почистите.
Chop the eggs with a knife or using an egg slicer.
Измельчите яйца ножом или при помощи яйцерезки.
Grate the cheese on a coarse or fine grater.
Натрите сыр на крупной или мелкой терке.
Finely chop the greens. Chop the garlic or squeeze it through a garlic press.
Зелень мелко нашинкуйте. Чеснок измельчите либо выдавите через чеснокодавилку.
Combine herbs, garlic and mayonnaise in a bowl. Stir.
Соедините в миске зелень, чеснок и майонез. Перемешайте.
Spread a sheet of pita bread on the table and spread it with the “green” mixture.
Расстелите на столе лист лаваша и намажьте его «зеленой» смесью.
Mash the fish with a fork and place on spread lavash.
Разомните вилкой рыбу и выложите на намазанный лаваш.
Place the eggs on top of the fish and distribute evenly.
Сверху на рыбу выложите яйца и равномерно распределите.
Sprinkle everything with grated cheese.
Посыпьте всё тертым сыром.
Carefully roll the stuffed pita bread into a tight roll.
Аккуратно скрутите лаваш с начинкой в тугой рулет.
Wrap the roll tightly in foil and put it in the refrigerator for 30 minutes. During this time, the roll will become saturated and become even denser.
Плотно замотайте рулет в фольгу и уберите в холодильник на 30 минут. За это время рулет пропитается и станет еще плотнее.
Cut the chilled roll into slices 1.5-2 cm thick.
Охлажденный рулет порежьте на ломтики толщиной 1,5-2 см.
Serve the appetizer garnished with dill. Bon appetit.
Подавайте закуску украсив укропом. Приятного аппетита.