Prepare your food. Soak the dried mushrooms in cold water in advance (do not drain the soaking water). Rinse the chicken. Wash, peel and finely chop the carrots, potatoes and garlic.
Подготовьте продукты. Заранее замочите сушеные грибы в холодной воде (воду от замачивания не сливайте). Промойте курицу. Вымойте, очистите и мелко нарежьте морковь, картофель и чеснок.
Prepare the soup. Place the chicken in the water and let the water boil. Skim off the foam from the broth. After boiling, boil for 5 minutes, add mushrooms and soaking water to the soup, cook for 20 minutes. Add carrots and potatoes to the broth and cook until the vegetables are tender for about 20 minutes. Add garlic to the soup, add salt and pepper, and simmer the soup for 10 minutes under the lid.
Приготовьте суп. Положите курицу в воду, дайте воде закипеть. Снимайте с бульона пенку. После закипания проварите 5 минут, добавьте в суп грибы и воду от замачивания, варите 20 минут. Добавьте в бульон морковь и картофель, варите до готовности овощей примерно 20 минут. Добавьте в суп чеснок, посолите и поперчите, потомите суп 10 минут под крышкой.
Garnish the finished soup with finely chopped fresh herbs.
Готовый суп украсьте мелко нарезанной свежей зеленью.