Wash the mushrooms thoroughly and cut them into halves if necessary. Peel the potatoes and chop into large pieces. Peel the carrots and cut into slices. Prepare the blender.
Грибы тщательно промойте и при необходимости разрежьте их на половинки. Картофель почистите и нарубите на крупные куски. Морковь почистите и нарежьте кружочками. Приготовьте блендер.
Prepare cream soup from dried mushrooms. Place clean mushrooms in a saucepan and cover them with water. Once boiling, reduce heat to medium and leave to simmer for 30 minutes. Then add potatoes and carrots. Cook for another 25 minutes until done. Turn off the stove and puree the soup with a blender until smooth. Sprinkle the mixture with spices and pour in the cream. Stir and turn on the heat. Bring to a boil over high heat. Reduce heat to low and simmer the puree soup for another 5 minutes. Turn off the stove. Infuse the dish for 15 minutes.
Приготовьте суп-пюре из сушеных грибов. Переложите чистые грибы в кастрюлю и залейте их водой. После закипания убавьте нагрев до среднего уровня и оставьте вариться на 30 минут. Затем добавьте картофель и морковь. Варите еще 25 минут до готовности. Выключите плиту и пробейте суп блендером до однородного состояния. Посыпьте массу специями и влейте сливки. Перемешайте и включите огонь. Доведите до кипения на максимальном огне. Убавьте нагрев до минимума и томите суп-пюре еще 5 минут. Выключите плиту. Настаивайте блюдо в течение 15 минут.
Serve creamed mushroom soup with white bread croutons.
Грибной суп-пюре подавайте с гренками из белого хлеба.