Wash the champignons and dry with paper towels. Cut large mushrooms in half; small ones can be left whole. Trim the stems to freshen up the cut area. Peel the garlic, finely chop or pass through a press. Finely chop the greens. To marinate the mushrooms better, first pierce the caps with a fork in several places.
Шампиньоны вымойте и обсушите бумажными полотенцами. Нарежьте крупные грибы пополам, небольшие можно оставить целыми. Подрежьте ножки, чтобы освежить место среза. Чеснок очистите, мелко нарежьте или пропустите через пресс. Зелень мелко нарубите. Чтобы грибы лучше промариновались, предварительно проколите шляпки вилкой в нескольких местах.
Prepare the marinade. Mix mayonnaise, garlic, salt, pepper, lemon juice and dill in a bowl. Stir until smooth.
Приготовьте маринад. Смешайте в чашке майонез, чеснок, соль, перец, лимонный сок и укроп. Перемешайте до однородности.
Add champignons to the marinade, cover the bowl with cling film and refrigerate for 30 minutes.
Добавьте в маринад шампиньоны, миску затяните пленкой и поставьте в холодильник на 30 минут.
Marinated mushrooms can be served as an independent dish or as a component of main courses.
Маринованные грибы можно подавать в качестве самостоятельного блюда или компонента к основным блюдам.