Sterilize the jars in the oven at 120˚C for 15 minutes. Place the jars in a cold oven. Pour boiling water over the lids. You can sterilize containers in another way. Place the mushrooms in a colander. Rinse them well with running water. Wash the carrots, peel them and grate them on a coarse grater. Peel the onion. Rinse with water and cut into small cubes. You can chop the onion in a blender. Cut olives or black olives into rings. Prepare your meat grinder.
Простерилизуйте банки в духовом шкафу при температуре 120 ˚C 15 минут. Ставьте банки в холодную духовку. Крышки залейте кипятком. Стерелизовать емкости можно и другим способом. Выложите грибы в дуршлаг. Хорошо промойте их проточной водой. Вымойте морковь, очистите ее и натрите на крупной терке. Очистите лук. Промойте водой и нарежьте мелкими кубиками. Можно измельчить лук в блендере. Нарежьте оливки или маслины колечками. Подготовьте мясорубку.
Boil the mushrooms. Place a pot of cold water on the stove. Put mushrooms in it. When the water boils, skim off the foam with a slotted spoon. Reduce heat, cover and simmer for 20 minutes. Drain the mushrooms in a colander and leave in the sink to drain.
Сварите грибы. Поставьте кастрюлю с холодной водой на плиту. Положите в нее грибы. Когда вода закипит, снимите пену шумовкой. Уменьшите огонь, накройте крышкой и варите 20 минут. Откиньте грибы на дуршлаг и оставьте в раковине, чтобы стекла вода.
Prepare the roast. In a frying pan with vegetable oil, fry the onion over medium heat for 3 minutes. Add carrots and stir. Reduce heat and simmer ingredients for 20 minutes.
Приготовьте зажарку. На сковороде с растительным маслом обжарьте лук на среднем огне в течение 3 минут. Добавьте морковь и перемешайте. Уменьшите огонь и тушите ингредиенты 20 минут.
Make caviar. Grind the mushrooms in a meat grinder or blender. Transfer them to the carrots and onions. Add salt, ground red pepper, black peppercorns and bay leaf. Stir. Cover with a lid and simmer the ingredients over low heat for 50 minutes. Finally, add vinegar and stir the contents of the pan. Place the caviar in sterile jars and roll up.
Сделайте икру. Измельчите грибы в мясорубке или блендере. Переложите их к моркови с луком. Добавьте соль, красный молотый перец, черный перец горошком и лавровый лист. Перемешайте. Накройте крышкой и тушите ингредиенты на самом маленьком огне 50 минут. В конце добавьте уксус и перемешайте содержимое сковороды. Разложите икру по стерильным банкам и закатайте.
To effectively serve the finished caviar, place it in a salad bowl. Garnish with chopped olives.
Чтобы эффектно подать готовую икру, выложите ее в салатник. Украсьте нарезанными оливками.