Prepare jars and lids for storing caviar. Wash them with dishwashing liquid. Rinse well and dry. Sterilize for 10 minutes in the oven at 120˚C. Place the jars in a cold oven. Lids are sterilized separately. They need to be boiled in boiling water for 10-15 minutes. Place jars and lids on a clean towel to cool. Clean honey mushrooms from soil and leaves. Rinse well with running water, but do not soak, as honey mushrooms are very fragile. Wash the onion and peel it. Cut into small pieces. Prepare a meat grinder. Peel the garlic. Wash the carrots. Peel and grate on a fine grater. Wash the parsley. Cut off the stems so that only the leaves remain.
Подготовьте банки и крышки для хранения икры. Вымойте их с жидкостью для мытья посуды. Хорошо промойте и высушите. Простерелизуйте 10 минут в духовке при температуре 120 ˚C. Ставьте банки в холодную духовку. Крышки стерелизуются отдельно. Их нужно проварить в кипящей воде 10-15 минут. Положите банки и крышки на чистое полотенце остывать. Очистите опята от земли и листвы. Хорошо промойте проточной водой, но не замачивайте, так как опята очень хрупкие. Вымойте лук и очистите его от шелухи. Нарежьте на небольшие кусочки. Приготовьте мясорубку. Очистите чеснок. Вымойте морковь. Очистите от кожуры и натрите на мелкой терке. Вымойте петрушку. Отрежьте ножки, чтобы остались только листья.
Prepare caviar from honey mushrooms. Place the mushrooms in a saucepan with water. Put it on fire. When the water boils, reduce the heat and simmer for 10 minutes. Drain the mushrooms in a colander and rinse with cold running water. Let the water drain. Pass the mushrooms through a meat grinder into a deep bowl or blender. Grind the garlic and onion through a meat grinder into the same bowl. Place the mushrooms with onions and garlic in a frying pan with olive oil. Place on medium heat. Simmer for 10-15 minutes until all the moisture has evaporated. Add salt and add bay leaf. Add carrots. Stir. Increase heat and cook for 5 minutes until carrots are soft. When the caviar has cooled, place it in sterile jars and roll up. It can also be stored in the freezer for 4 months.
Приготовьте икру из опят. Положите грибы в кастрюлю с водой. Поставьте на огонь. Когда вода закипит, уменьшите огонь и варите 10 минут. Откиньте грибы на дуршлаг и промойте холодной проточной водой. Дайте воде стечь. Пропустите грибы через мясорубку в глубокую миску или в чашу блендера. Прокрутите через мясорубку в ту же миску чеснок и лук. Выложите грибы с луком и чесноком в сковороду с оливковым маслом. Поставьте на средний огонь. Тушите 10-15 минут, пока не испарится вся влага. Всыпьте соль и выложите лавровый лист. Добавьте морковь. Перемешайте. Увеличьте огонь и обжаривайте 5 минут до мягкости моркови. Когда икра остынет, разложите ее по стерильным банкам и закатайте. Также ее можно хранить в морозилке на протяжении 4 месяцев.
Transfer the finished caviar into a beautiful bowl. Garnish with parsley leaves and serve.
Переложите готовую икру в красивую мисочку. Украсьте листьями петрушки и подайте к столу.