Thaw the puff pastry. Separate the yolk from the white. Preheat the oven to 180°C.
Слоеное тесто разморозьте. Желток отделите от белка. Разогрейте духовку до 180 °С.
Dust the table with flour. Lay out the dough and roll it out to a thickness of 3-4 mm.
Стол припылите мукой. Выложите тесто и раскатайте его до толщины 3-4 мм.
Cut the dough in half, and then cut each half in half again. You should end up with four rectangles.
Разрежьте тесто пополам, а затем каждую половину еще раз пополам. У вас должны получиться четыре прямоугольника.
Take two rectangles of puff pastry and place jam in the center of each.
Возьмите два прямоугольника из слоеного теста и в центр каждого выложите джем.
Cover the pieces with the remaining two rectangles of dough.
Накройте заготовки оставшимися двумя прямоугольниками из теста.
Press the edges of each puff pastry all around with a fork. Trim the puff pastries by cutting off any excess dough. Leave the puff pastries at room temperature for 20 minutes to rise.
Края каждой слойки придавите вилкой по всему периметру. Подравняйте слойки, отрезав излишки теста. Оставьте слойки на 20 минут при комнатной температуре, чтобы они поднялись.
Brush the puff pastries with yolk and sprinkle with sugar.
Смажьте слойки желтком, посыпьте сахаром.
Line a baking sheet with parchment. Lay out the puff pastries. Bake in the oven for 15-20 minutes at 180⁰C until they turn golden.
Противень выстелите пергаментом. Выложите слойки. Выпекайте в духовке 15-20 минут при 180⁰С, пока они не станут золотистыми.
Puff pastries with jam and caramel crust are ready.
Слойки с джемом и карамельнкой корочкой готовы.