Arrange all products conveniently. Prepare the pan. Rinse the rice thoroughly.
Расположите удобно все продукты. Подготовьте кастрюлю. Тщательно промойте рис.
Prepare the rice. Pour water into a saucepan and put on fire. When the water boils, add well-washed rice and cook, stirring, for about 10 minutes until all the water is absorbed.
Приготовьте рис. Влейте в кастрюлю воды и поставьте на огонь. Когда вода закипит, засыпьте хорошо промытый рис и варите, помешивая, около 10 минут, пока не впитается вся вода.
Proceed to the final stage of preparing kulesh. After evaporating the water from the rice, reduce the heat, add salt, add sugar and pour in half a glass of milk every 5 minutes. Stir the porridge constantly and cook for about 20 minutes until fully cooked. Let the rice kulesh sit for 10-15 minutes.
Переходите к завершающему этапу приготовления кулеша. После выпаривания воды из риса, убавьте огонь, посолите, добавьте сахар и вливайте каждые 5 минут по половине стакана молока. Постоянно помешивайте кашу и варите около 20 минут до полной готовности. Дайте рисовому кулешу настояться 10-15 минут.
Place the kulesh with rice into portioned plates, add a small piece of butter each and garnish with any berries or chopped fruit.
Выложите кулеш с рисом в порционные тарелки, добавьте по небольшому кусочку сливочного масла и украсьте любыми ягодами или нарезанными фруктами.