Arrange all products conveniently. Prepare the pan. Rinse the millet thoroughly.
Расположите удобно все продукты. Подготовьте кастрюлю. Тщательно промойте пшено.
Prepare the millet base of the kulesh. Place well-washed millet in a saucepan, add milk, salt and add sugar. Bring to a boil, then reduce heat to low and simmer for 25 minutes. After 15 minutes of cooking, the millet will begin to swell. From now on, stir the porridge constantly so that it does not burn.
Приготовьте пшенную основу кулеша. Хорошо промытое пшено выложите в кастрюлю, добавьте молоко, посолите и добавьте сахар. Доведите до кипения, затем уменьшите огонь до минимального и варите в течение 25 минут. Через 15 минут варки пшено начнет набухать. С этого времени постоянно помешивайте кашу, чтобы она не пригорела.
Let the porridge brew. After removing the milk kulesh from the stove, cover the pan and leave for 15-20 minutes.
Дайте каше настояться. После того, как снимите молочный кулеш с плиты, укутайте кастрюлю и оставьте на 15-20 минут.
Place the finished kulesh with milk into portioned plates and garnish with any berries or chopped fruit.
Готовый кулеш на молоке выложите в порционные тарелки, украсьте любыми ягодами или нарезанными фруктами.