Arrange all products conveniently. Prepare your pot, pan and whisk. Wash the millet. Sift the flour through a sieve in advance to saturate it with oxygen and make it more airy.
Расположите удобно все продукты. Подготовьте кастрюлю, сковороду и венчик. Промойте пшено. Заранее просейте муку через сито, чтобы насытить ее кислородом и сделать более воздушной.
Prepare kulesh. Place the millet in a saucepan with water and cook the kulesh, approximate cooking time 30 minutes, until the millet becomes soft. Then drain the water from the pan.
Приготовьте кулеш. Выложите пшено в кастрюлю с водой и сварите кулеш, ориентировочное время варки 30 минут, пока пшено не станет мягким. Затем слейте воду из кастрюли.
Prepare the semolina. Pour 1.25 cups of warm milk over the semolina and stir. Then add 1 egg, salt, sugar and vegetable oil.
Подготовьте манку. Залейте манную крупу 1,25 стакана теплого молока и перемешайте. Затем добавьте 1 яйцо, соль, сахар и растительное масло.
Combine the cereal bases. Pour the prepared semolina mixture into the millet and stir. Dissolve the yeast in 1/4 cup of warm milk, stir and pour over the cereal.
Соедините крупяные основы. В пшено влейте готовую манную смесь и перемешайте. В 1/4 стакана теплого молока разведите дрожжи, перемешайте и вылейте к крупам.
Knead the dough. In a bowl with cereals, gradually add sifted flour and knead the dough for 10 minutes. Cover it with a towel. Place the dough in an oven preheated to 60˚C and leave for about 20-30 minutes.
Замесите тесто. В миске с крупами добавляте постепенно просеянную муку и вымешивайте тесто в течение 10 минут. Накройте его полотенцем. В разогретую до 60 ˚C духовку поставьте тесто и оставьте примерно на 20-30 минут.
Finish preparing the dough. Take out the dough and pour 2 cups of warm milk into it. Then add baking soda slaked with vinegar into it and mix again. Leave the dough for 15-20 minutes.
Завершите приготовление теста. Достаньте тесто и влейте в него 2 стакана теплого молока. Затем введите в него соду, гашеную уксусом и еще раз перемешайте. Оставьте тесто на 15-20 минут.
Start baking pancakes. Grease the frying pan with a small amount of vegetable oil and, using a ladle, pour a small amount of dough onto the well-heated frying pan.
Приступайте к выпечке блинов. Смажьте сковороду небольшим количеством растительного масла и с помошью половника вылейте на хорошо разогретую сковороду небольшое количество теста.
Spread the batter evenly over the surface and fry the pancake on each side until golden brown for about a minute. Repeat the same steps with each pancake until you run out of dough. You should have about 15-17 pieces.
Распределите тесто равномерно по поверхности и обжаривайте блин с каждой стороны до появления золотистой корочки около минуты. Повторите те же самые действия с каждым блином, пока не закончится тесто. У вас должно получиться примерно 15-17 штук.
Place millet pancakes on a beautiful plate and sprinkle with powdered sugar. Serve with sour cream.
Выложите пшенные блины на красивое блюдо и посыпьте сахарной пудрой. Подавайте со сметаной.