Prepare your food. Preheat the oven to 215℃. Rinse the cod fillets with cool water, dry with a paper towel, and remove the bones, if any. Cut it into strips 5 cm wide. Wash the potatoes, remove the skins and cut into large slices. Rinse the parsley under running water, dry with a paper towel and finely chop. Wash the lettuce leaves and dry them. Finely chop the capers. Rinse and dry the lemon. Cut into slices.
Подготовьте продукты. Духовку разогрейте до 215℃. Филе трески промойте прохладной водой, обсушите бумажным полотенцем, выньте кости, если они есть. Нарежьте его на полоски 5 см в ширину. Картофель помойте, снимите кожуру и нарежьте крупными дольками. Петрушку промойте под проточной водой, обсушите бумажным полотенцем и мелко нарубите. Листья салата промойте и обсушите. Каперсы мелко нарежьте. Лимон промойте и обсушите. Нарежьте дольками.
Prepare the potatoes. Place the potato wedges in a bowl, add olive oil, salt and pepper. Mix well. Place the potatoes on a baking tray lined with baking paper. Place the baking sheet in the oven. Bake until golden brown for 30 minutes at 215℃.
Приготовьте картофель. Дольки картофеля положите в миску, добавьте оливковое масло, соль и перец. Хорошо перемешайте. Выложите картофель на противень, застеленный бумагой для выпечки. Отправьте противень в духовку. Запекайте до золотистой корочки 30 минут при температуре 215℃.
Prepare the sauce. In a bowl, mix yogurt with Dijon mustard, add capers, parsley, cayenne pepper. Mix thoroughly.
Приготовьте соус. В миске смешайте йогурт с дижонской горчицей, добавьте каперсы, петрушку, кайенский перец. Тщательно перемешайте.
Prepare the breading. In a separate bowl, combine wheat and corn flour, add salt and ground black pepper. Mix well.
Приготовьте панировку. В отдельной миске соедините пшеничную и кукурузную муку, добавьте соль и черный молотый перец. Хорошо перемешайте.
Cook the fish. Heat oil in a frying pan over medium heat. Dip the cod strips into the sauce, then roll generously in flour and place in the pan. Fry over medium heat for 4 minutes on each side. Place the finished fish on a napkin to remove excess oil.
Приготовьте рыбу. Разогрейте масло в сковороде на среднем огне. Полоски трески окуните в соус, затем обильно обваляйте в муке и отправьте на сковороду. Обжарьте на среднем огне по 4 минуты с каждой стороны. Готовую рыбу положите на салфетку, чтобы убрать лишнее масло.
Before serving, place the fish and chips on lettuce leaves and garnish with a lemon wedge. Serving on a large flat plate with tartar sauce looks original.
Перед подачей уложите фиш энд чипс на салатные листья и украсьте долькой лимона. Оригинально выглядит подача на большой плоской тарелке с соусом тартар.