Prepare all ingredients. Wash the potatoes thoroughly and peel them. Cut the potatoes into wedges. Turn on the oven at 160-180℃. Take out the cutlery.
Подготовьте все ингредиенты. Картофель тщательно помойте и очистите от кожуры. Нарежьте картофель на дольки. Включите духовку на 160-180℃. Достаньте столовые приборы.
Prepare potato wedges for baking. Place potato wedges in a deep bowl, add oil, stir. In a separate bowl, mix breadcrumbs, salt, pepper, paprika, and dried Provençal herbs. Add the resulting mixture to the potatoes and mix well. The breading should evenly cover the potato wedges.
Подготовьте картофельные дольки к запеканию. Пересыпьте картофельные дольки в глубокую миску, добавьте масло, размешайте. В отдельной миске смешайте панировочные сухари, соль, перец, паприку, сушеные прованские травы. Полученную смесь добавьте к картофелю и хорошо перемешайте. Панировка должна равномерно покрыть картофельные дольки.
Bake the potatoes in breadcrumbs. Grease a baking tray with oil. Carefully place the potato wedges and distribute evenly on the baking sheet. Place the potatoes in the preheated oven and bake for 30 minutes. Check the potatoes for doneness with a toothpick. If the slices are soft, with a golden brown crust, they can be removed from the oven.
Запеките картошку в панировочных сухарях. Противень для запекания смажьте маслом. Аккуратно выложите картофельные дольки и равномерно распределите по противню. Отправьте картофель в заранее разогретую духовку и запекайте 30 минут. Проверьте готовность картошки зубочисткой. Если дольки мягкие, с румяной корочкой — их можно доставать из духовки.
Serve baked potatoes with cheese sauce.
Подавайте запеченый картофель с сырным соусом.