Prepare food and utensils. Rinse the cod fillet. Dry with paper towels. Peel the onion and cut into cubes. Grate the cheese on a coarse grater. Squeeze the juice from the lemon. Finely chop the greens. Preheat the oven to 160˚C.
Подготовьте продукты и посуду. Филе трески промойте. Просушите бумажными полотенцами. Лук почистите и нарежьте кубиками. Сыр натрите на крупной терке. Выдавите из лимона сок. Зелень мелко порубите. Разогрейте духовку до 160 ˚C.
Marinate the cod. In a deep bowl, mix sour cream, lemon juice, onion, salt and spices. Mix thoroughly. Brush the cod fillets with this mixture. Leave the fish to marinate for 30 minutes in the bowl in which you made the mixture.
Замаринуйте треску. В глубокой миске смешайте сметану, лимонный сок, лук, соль и специи. Тщательно перемешайте. Намажьте филе трески этой смесью. Оставьте рыбу мариноваться 30 минут в миске, в которой делали смесь.
Bake the cod. Grease the mold with oil. Place the marinated fish and onions in the pan. Sprinkle grated cheese and herbs on top. If necessary, you can add salt. Place in the oven for 15-20 minutes.
Запеките треску. Форму смажьте маслом. Положите в форму замаринованную рыбу вместе с луком. Сверху посыпьте тертым сыром и зеленью. При необходимости можно досолить. Поставьте в духовку на 15-20 минут.
Serve cod with a regular vegetable salad with fresh bread and any side dish. For example, boiled rice.
Подавайте треску к обычному овощному салату со свежим хлебом и любым гарниром. Например, отварным рисом.