Prepare ingredients for soup. Soak the mushrooms in 300 ml of water for 12 hours and leave in a cool place. Peel potatoes, carrots, onions. Cut vegetables and soaked mushrooms into strips or cubes. Chop the greens.
Подготовьте продукты для супа. Грибы замочите в 300 мл воды на 12 часов и оставьте в прохладном месте. Почистите картофель, морковь, лук. Нарежьте соломкой или кубиками овощи и вымоченные грибы. Порубите зелень.
Prepare the soup base. Fry carrots and onions in vegetable oil in a frying pan until golden brown. Add mushrooms. Salt and pepper. Continue frying for 5-7 minutes.
Подготовьте суповую основу. Обжарьте на растительном масле в сковороде морковь с луком до золотистого цвета. Добавьте грибы. Посолите, поперчите. Продолжайте жарить в течение 5-7 минут.
Proceed to the final stage. Boil water on the stove. Lay out the potatoes. Cook for 5 minutes. Add mushrooms with carrots and onions. Add a little more salt. Bring to a boil. Cook for 10 minutes over medium heat.
Переходите к завершающему этапу. На плите вскипятите воду. Выложите картофель. Варите 5 минут. Добавьте грибы с морковью и луком. Еще немного подсолите. Доведите до кипения. Варите 10 минут на среднем огне.
To serve, sprinkle the porcini mushroom soup with dill. Instead of fresh, you can use dry dill.
Для подачи посыпьте суп с белыми грибами укропом. Вместо свежего можно использовать сухой укроп.