Prepare for work: defrost the dough, cut the ham into thin slices, grate the cheese on a fine grater. Wash the green sprigs and lettuce leaves. You will need a bowl for the yolk, a brush for brushing the croissants, and a saucer into which you will separate the yolk from the white.
Подготовьтесь к работе: разморозьте тесто, нарежьте ветчину на тонкие ломтики, сыр натрите на мелкой терке. Вымойте веточки зелени и листья салата. Будет нужна креманка для желтка и кисточка для смазывания круассанов, блюдце, в которое будете отделять желток от белка.
How to roll croissants from ready-made dough? The surface of the table should be sprinkled with a small amount of flour. Carefully unroll the finished dough and roll it out if necessary. Cut the dough into triangles with a pizza cutter and brush with mustard. Place pieces of ham on triangles. Trim excess ham from edges if necessary. Sprinkle with grated cheese. Roll the croissants from the bottom to the top. Place on a baking sheet and leave to rise slightly for 15 minutes.
Как свернуть круассаны из готового теста? Поверхность стола должна быть посыпана небольшим количеством муки. Аккуратно разверните пласт готового теста и раскатайте его при необходимости. Нарежьте тесто ножом для пиццы треугольниками, смажьте горчицей. Положите на треугольники кусочки ветчины. Обрежьте лишнюю ветчину с краев при необходимости. Присыпьте тертым сыром. Сверните круассаны от основания к вершине. Положите на противень, оставьте минут на 15 слегка приподняться.
To grease croissants, you only need the yolk, so it must be separated from the white.
Для смазывания круассанов нужен только желток, поэтому его надо отделить от белка.
Line a baking sheet with parchment paper: this will keep it clean and make the baked goods easy to remove. Place the croissants to bake in the oven preheated to 180 degrees. Bake until golden brown, about 20 minutes.
Застелите противень пергаментной бумагой: так он останется чистым, а выпечку можно будет легко снять. Поставьте круассаны запекаться в духовку, разогретую до 180 градусов. Запекайте до появления золотистой корочки примерно 20 минут.
You can decorate the dish with leftover mustard and ground pepper, as well as a small sprig of fresh herbs or lettuce.
Можно украсить блюдо остатками горчицы и молотым перцем, а также небольшой веточкой свежей зелени или листом салата.