Arrange all the ingredients conveniently. Cool the sour cream in the refrigerator. Sift the flour. Prepare your mixer or whisk. Preheat the oven to 200-210 degrees. Line a baking tray with parchment paper and grease it with butter.
Расположите удобно все ингредиенты. Охладите сметану в холодильнике. Просейте муку. Подготовьте миксер или венчике. Разогрейте духовку до 200-210 градусов. Противень уложите пергаментной бумагой для выпекания и смажьте его сливочным маслом.
Start kneading the dough. Take a deep bowl, put sour cream in it, add granulated sugar and beat with a fork, whisk or mixer. Add baking soda to another bowl with sifted flour and mix thoroughly.
Приступите к замешиванию теста. Возьмите глубокую миску, положите в нее сметану, добавьте сахарный песок и взбейте вилкой, венчиком или миксером. В другую миску с просеянной мукой добавьте соду и тщательно перемешайте.
Slowly pour the flour mixed with baking soda into the sour cream mixture. Knead the dough. If it is not thick enough, add more flour.
Медленно всыпьте муку, перемешанную с пищевой содой, в сметанную массу. Замесите тесто. Если оно оказалось недостаточно густым, добавьте еще муки.
Form into flat cakes. Divide the dough in half. Roll both parts into cakes 0.5 centimeters thick. Using a glass, cut out circles of diameter.
Сформируйте лепешки. Тесто разделите пополам. Раскатайте обе части в коржи толщиной 0,5 сантиметров. При помощи стакана вырежьте круги по диаметру.
Place the flatbreads to bake. Place dough circles two on top of each other on a baking sheet with parchment paper and bake in the oven at 200-210 degrees for 10-15 minutes until the cakes are browned. Remove the tortillas from the oven and cool.
Поставьте лепешки выпекаться. На противень с пергаментной бумагой уложите круги теста по два друг на друга и отправьте выпекаться в духовку при температуре 200-210 градусов в течение 10-15 минут, пока лепешки не подрумянятся. Достаньте лепешки из духового шкафа и охладите.
If desired, cut the finished sour cream cakes in half and make a layer of confiture, pour melted chocolate on top. To do this, break the chocolate into pieces or take chocolate in callets, melt it in the microwave and pour it over the finished cakes.
При желании разрежьте готовые сметанные лепешки пополам и сделайте прослойку из конфитюра, сверху полейте растопленным шоколадом. Для этого разломите шоколад на кусочки или возьмите шоколад в каллетах, растопите его в микроволновой печи и полейте им готовые лепешки.