Thaw the butter in advance to make it soft. Sift the flour through a sieve twice. Prepare a bowl for the yolk and a brush for brushing croissants, and a saucer into which you will separate the yolk from the white. Grate the chocolate on a fine grater for decoration.
Заранее разморозьте масло, чтобы оно стало мягким. Дважды просейте муку через сито. Приготовьте креманку для желтка и кисточку для смазывания круассанов, блюдце, в которое будете отделять желток от белка. Натрите шоколад на мелкой терке для украшения.
Knead the dough. Heat the milk until it is lukewarm and pour into a deep bowl. Beat the egg into the milk and add salt. Add oil. Mix everything thoroughly. Gradually start adding flour, stirring gently. Knead the dough. It should become smooth. Cool slightly in the refrigerator, about 15 minutes.
Замесите тесто. Нагрейте молоко, чтобы оно стало чуть теплым, перелейте в глубокую миску. Вбейте в молоко яйцо, посолите. Добавьте масло. Все тщательно перемешайте. Постепенно начните всыпать муку, аккуратно перемешивая. Замесите тесто. Оно должно стать гладким. Немного остудите в холодильнике, примерно 15 минут.
While the dough is cooling, prepare the yolk for brushing the croissants. Separate the yolk from the white, beat the yolk with a brush. Set aside.
Пока тесто остужается, приготовьте желток для смазывания круассанов. Отделите желток от белка, взбейте желток кисточкой. Отставьте в сторону.
Roll the dough into croissants. To do this, divide the dough into small pieces and carefully roll out each of them. Cut the dough into triangles and roll into buns. Place on a baking sheet and brush the top with yolk.
Скрутите круассаны из теста. Для этого разделите тесто на небольшие кусочки и аккуратно раскатайте каждый из них. Нарежьте тесто треугольниками и сверните булочки. Положите на противень и смажьте сверху желтком.
Place the croissants in the oven, preheated to 180 degrees, and bake until golden brown, about 20 minutes. Remove from oven and cool.
Поставьте круассаны духовку, разогретую на 180 градусов, и запекайте до появления золотистой корочки примерно 20 минут. Достаньте из духовки и остудите.
Before serving, sprinkle the croissants with grated chocolate. Since yeast-free dough is quite neutral in taste, chocolate will add some pleasant notes to the dish.
Перед подачей, посыпьте круассаны тертым шоколадом. Так как бездрожжевое тесто довольно нейтральное на вкус, шоколад внесет немного приятных ноток в блюдо.