Conveniently arrange all the ingredients. Peel the garlic. Thaw the boiled tentacles of the young octopus at room temperature.
Удобно расположите все ингредиенты. Очистите чеснок от шелухи. Разморозьте при комнатной температуре отваренные щупальца молодого осьминога.
Fry the octopus tentacles. Pour olive oil into a frying pan and fry the tentacles for 1 minute on each side until golden brown.
Обжарьте щупальца осьминога. На сковороду влейте оливковое масло и обжарьте по 1 минуте щупальца с каждой стороны, до образования румяной корочки.
Prepare the dressing. Chop the garlic, grate the zest of the lemon and squeeze out the juice. Send the garlic and zest to the octopus. Fry the dish for 1 minute.
Приготовьте заправку. Измельчите чеснок, натрите лимон на цедру и выдавите из него сок. Чеснок, цедру отправьте к осьминогу. Прожарьте блюдо 1 минуту.
Finish cooking the clam. Remove the pan from the heat, add lemon juice and stir.
Завершите приготовление моллюска. Снимите сковороду с огня, влейте лимонный сок и перемешайте.
Place the finished octopus on a dish, pour over the gravy and sprinkle with chopped parsley.
Готового осьминога выложите на блюдо, полейте подливой и посыпьте измельченной зеленью петрушки.