Rinse the meat and pat dry with a paper towel. Peel the onion and garlic and rinse. Finely chop the onion and grate the garlic on a fine grater. Rinse the egg and pat dry with a paper towel, separate the yolk from the white. Wash the parsley, dry it on paper towels and chop finely. Thaw frozen puff pastry at room temperature. Prepare a baking sheet and parchment paper.
Мясо промойте и промокните бумажным полотенцем. Лук и чеснок очистите от шелухи и промойте. Лук мелко порубите, чеснок натрите на мелкой терке. Яйцо промойте и промокните бумажным полотенцем, отделите желток от белка. Зелень петрушки промойте, обсушите на бумажных полотенцах и мелко нарежьте. Замороженное слоеное тесто разморозьте при комнатной температуре. Приготовьте противень, пергаментную бумагу.
Prepare the filling. Add onion, garlic, salt, pepper, parsley to the minced meat, mix. Cover with cling film and place in the refrigerator for 10-15 minutes.
Подготовьте начинку. Добавьте к фаршу лук, чеснок, соль, перец, петрушку, перемешайте. Накройте пищевой пленкой, отправьте в холодильник на 10-15 минут.
Prepare samsa. Roll the thawed puff pastry into a tight roll and cut it into circles. Roll out a flat cake from each piece. Remove the filling from the refrigerator and spoon it onto the rolled out pieces. Moisten the edges of the circles with water, this makes them easier to hold together. Make a triangular samsa. Preheat the oven to 180 degrees. Line a baking sheet with parchment. Place the samsa on a baking sheet, brush with yolk and sprinkle with sesame seeds. Bake for 30 minutes until golden brown.
Приготовьте самсу. Размороженное слоеное тесто скатайте в тугой рулет и нарежьте его на кружочки. Из каждой заготовки раскатайте лепешку. Достаньте начинку из холодильника и разложите ее ложкой по раскатанным заготовкам. Края кружочков смачивайте водой, это помогает легче их скрепить. Слепите самсу треугольной формы. Разогрейте духовку до 180 градусов. Застелите пергаментом противень. Выложите самсу на противень, смажьте желтком и посыпьте кунжутом. Выпекайте 30 минут до румяной корочки.
Serve juicy, delicious samsa with minced meat with your favorite sauce.
Сочную аппетитную самсу с фаршем подавайте с любимым соусом.