Rinse the eggs and dry them with a paper towel. Peel the nuts from their shells. Separate the yolks from the eggs. Prepare a blender and baking tray. Preheat the oven to 180 degrees.
Промойте яйца и просушите их бумажным полотенцем. Очистите орехи от скорлупы. Отделите от яиц желтки. Приготовьте блендер, противень. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the filling. Grind the nuts in a blender to form coarse crumbs. Place the chopped nuts in a bowl, add sugar and spices to taste, stir.
Приготовьте начинку. Орехи измельчите в блендере, чтобы образовалась крупная крошка. Выложите измельченные орехи в миску, добавьте сахар и специи по вкусу, перемешайте.
Prepare the dough. Sift the flour through a sieve into a large bowl, add 100g butter, grind until crumbs form. Add soda, baking powder, sour cream and yolks, knead the dough, put it in the refrigerator for 1 hour. Remove the dough from the refrigerator and divide into 5-7 pieces.
Приготовте тесто. В большую миску просейте муку через сито, добавте 100г сливочное масла, перетритрите до образование крошки. Добавте соду, разрыхлитель, сметану и желтки, замесите тесто, поставьте его на 1 час в холодильник. Достанте тесто из холодильника, поделите на 5-7 кусочков.
Add layers of baklava. Grease a baking sheet with vegetable oil. Roll out a piece of dough into a thin layer and place on a baking sheet. Spread some of the nut filling. Roll out a piece of dough again and cover the filling, sprinkle with nut filling. Continue this way until you run out of dough. The top layer consists of dough; cover the entire dessert with it.
Выложите слои пахлавы. Противень смажьте растительным маслом. Кусочек теста раскатайте тонким слоем и положите на противень. Распределите часть ореховой начинки. Снова раскатайте кусочек теста и накройте начинку, посыпьте ореховой начинкой. Так продолжайте до тех пор, пока не закончится тесто. Верхний слой состоит из теста, им накройте весь десерт.
Prepare the baklava. On the surface of the dough, draw lines with a knife along and across to form diamonds, but do not cut the dough. Mix 1 yolk with 1 tbsp. cold water. Using a brush, brush the top of the entire baklava. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 15 minutes. Remove the baking sheet from the oven, use a knife to cut the baklava into diamond shapes, without touching the bottom layer. Melt 150 g butter in the microwave. Drizzle the surface of the baklava with an even layer of oil. Place the pan in the oven for another 30-35 minutes.
Приготовьте пахлаву. На поверхности теста проведите ножом линии вдоль и поперек, чтобы образовались ромбы, но тесто не разрезайте. Смешайте 1 желток с 1 ст.л. холодной воды. Кисточкой смажьте всю пахлаву сверху. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке 15 минут. Достаньте противень из духовки, ножом прорежьте пахлаву на ромбы, не задевая нижний слой. Растопите 150 г сливочного масла в микроволновке. Полейте поверхность пахлавы равномерным слоем масла. Поставьте противень в духовку еще на 30-35 минут.
Prepare the syrup. Mix water and sugar in a saucepan, boil, and simmer slightly until thickened. Remove from heat, let cool, add honey, stir. Pour syrup over the finished baklava, paying attention to the cuts. Leave to soak at room temperature for 2-4 hours.
Приготовьте сироп. Смешайте в сотейнике воду и сахар, закипятите, немного уварите до загустения. Снимите с огня, дайте остыть, добавьте мед, перемешайте. Готовую пахлаву залейте сиропом, уделяя внимание разрезам. Оставьте пропитаться при комнатной температуре 2-4 часа.
Serve sweet Turkish baklava with a cup of hot coffee.
Сладкую турецкую пахлаву подавайте с чашкой горячего кофе.