Rinse the potatoes thoroughly and clean with a soft sponge. It is better to take medium-sized tubers, as they will cook faster. Cut large tubers in half or into several pieces. Boil potatoes for potato kebabs. Place a pan of water on the fire, add salt and bring to a boil. Then add unpeeled potatoes. Cook until the potatoes are done. This will take approximately 25-30 minutes. Advice. You can check the readiness of the potatoes by piercing the tuber with a knife or fork. If it is soft, then the jacket potato is ready. Cut vegetables into thin slices for serving. Coarsely chop the greens. Light a fire in the grill if you are preparing the coals yourself.
Тщательно промойте картофель, очистите мягкой губкой. Лучше брать клубни средней величины, поскольку они быстрее сварятся. Крупные клубни разрежьте пополам или на несколько частей. Отварите картофель для картофельного кебаба. Поставьте на огонь кастрюлю с водой, добавьте соль и доведите до кипения. Затем положите неочищенный картофель. Варите до готовности картофеля. На это потребуется примерно 25-30 минут. Совет. Готовность картофеля можно проверить, проткнув клубень ножом или вилкой. Если он мягкий, значит, картошка в мундире готова. Овощи для подачи нарежьте тонкими слайсами. Зелень крупно нарубите. Разожгите огонь в мангале, если готовите угли самостоятельно.
Prepare minced potatoes. Cool the finished potatoes, peel them and pass through a meat grinder. You should not grind potatoes in a blender and make puree from them. Then add turmeric and vegetable oil to the potatoes. Season with salt and pepper. Mix the potato mixture thoroughly and let it sit for 20-30 minutes.
Приготовьте картофельный фарш. Готовый картофель остудите, очистите и пропустите через мясорубку. Не следует измельчать картофель в блендере и делать из него пюре. Затем добавьте в картофель куркуму и растительное масло. Посолите и поперчите. Тщательно перемешайте картофельную массу и дайте ей настояться 20-30 минут.
Form cutlets for lula kebab from potatoes. Wet your hands with water and form the potato mixture into “sausages.” Then place them on skewers or wooden sticks. Place the skewers with potato “sausages” on the grill and fry until done. This will take 7-10 minutes.
Сформируйте котлетки для люля-кебаба из картошки. Смочите руки водой и сформируйте из картофельной массы «сосиски». Затем насадите их на шампуры или деревянные палочки. Поместите шампуры с картофельными «сосисками» на мангал и жарьте до готовности. На это уйдет 7-10 минут.
Serve the finished lula kebab with fresh herbs and vegetables.
Готовый люля-кебаб подавайте со свежей зеленью и овощами.