Thaw frozen pollock first. Remove skin, tail, fins and bones from the fish if using a whole fish. This must be done extremely carefully so as not to prick your fingers. Cut into small portions. Wash vegetables and herbs. Chop coarsely.
Замороженный минтай предварительно разморозьте. Очистите рыбу от кожи, хвоста, плавников и костей, если используете цельную тушку. Делать это нужно крайне осторожно, чтобы не наколоть пальцы. Нарежьте на небольшие порционные куски. Вымойте овощи и зелень. Крупно нарубите.
Prepare the batter. Beat eggs with salt and pepper in a deep bowl. Add mayonnaise and water to them, stir. Sprinkle with flour and knead the dough. The consistency should resemble thick sour cream.
Приготовьте кляр. Взбейте в глубокой емкости яйца с солью и перцем. Добавьте к ним майонез и воду, перемешайте. Посыпьте мукой и замесите тесто. По консистенции оно должно напоминать густую сметану.
Fry pollock in batter. Heat the oil over high heat. Reduce heat to medium. Dip each piece of pollock into the batter. Fry pollock fillet in batter in a frying pan. Cook until golden brown on each side.
Пожарьте минтай в кляре. Разогрейте на максимальном пламени масло. Убавьте огонь до среднего уровня. Каждый кусок минтая опускайте в кляр. Филе минтая в кляре жарьте на сковороде. Готовьте до образования румяной корочки с каждой стороны.
Make a spring salad. Mix chopped vegetables and herbs, season with oil. Add a little salt. Serve pollock in batter with vegetable salad.
Сделайте весенний салат. Перемешайте нарезанные овощи и зелень, заправьте маслом. Немного посолите. Подавайте минтай в кляре с овощным салатом.