Thaw the fish at room temperature, rinse it under running water, and cut into portions. Season with salt and pepper. Leave for 20 minutes. Wash and peel the onions, carrots, and garlic. Finely chop the onion and grate the carrots on a coarse grater. Pass the garlic through a press.
Разморозьте рыбу при комнатной температуре, ополосните ее под проточной водой, нарежьте порционными кусками. Посолите и поперчите. Оставьте на 20 минут. Лук и морковь, чеснок вымойте и почистите. Лук мелко нарубите, а морковь натрите на крупной терке. Чеснок пропустите через пресс.
Make the sauce. Heat vegetable oil in a deep frying pan. Add onion to it. Leave to simmer for 2-3 minutes. Next, add the carrots, stir and cook for another 3 minutes.
Сделайте соус. Разогрейте растительное масло в глубокой сковороде. Добавьте к нему лук. Оставьте томиться на 2-3 минуты. Далее засыпьте морковь, перемешайте и готовьте еще 3 минуты.
Add flour to vegetables. Turn off the stove and sprinkle the vegetables with a little flour. Stir thoroughly to avoid lumps. Add a small amount of water to form a smooth vegetable sauce.
Добавьте к овощам муку. Выключите плиту и посыпьте овощи небольшим количеством муки. Тщательно размешайте, чтобы не образовались комочки. Влейте небольшое количество воды для образования однородного овощного соуса.
Add sour cream to vegetables. Return the pan to the heat and bring the contents to a boil. Add sour cream, stir. Sprinkle with spices (salt and pepper) and garlic.
Добавьте к овощам сметану. Верните сковороду на огонь и доведите содержимое до кипения. Добавьте сметану, перемешайте. Посыпьте специями (солью и перцем) и чесноком.
Cook the fish. Carefully place all the pieces of pollock into the prepared sour cream sauce. Cover the pan with a lid and reduce the flame to low. Cook for 20-25 minutes.
Приготовьте рыбу. В готовый сметанный соус положите аккуратно все кусочки минтая. Накройте крышкой сковороду, убавьте пламя до минимума. Готовьте 20-25 минут.
Place pollock in sour cream into small bowls and serve hot.
Минтай в сметане выложите в небольшие пиалы и подавайте к столу горячим.