Coarsely chop the cabbage. Peel the carrots and grate on a medium grater. Conveniently place the products you need on your desktop. Glass, wooden or enamel dishes without chips are suitable for sauerkraut. Use coarse salt that is not iodized.
Крупно нашинкуйте капусту. Морковь очистите и натрите на средней терке. Удобно расположите на рабочем столе нужные продукты. Для квашения капусты подойдет стеклянная, деревянная или эмалированная посуда без сколов. Используйте соль крупного помола, не йодированную.
Combine vegetables. Combine carrots and cabbage in a large bowl. Press lightly with your hands.
Соедините овощи. Смешайте в большой миске морковь и капусту. Слегка прожмите руками.
Place the cabbage in jars. Take a clean jar. Place the cabbage and carrots in it, pressing lightly. When the jar is full, place salt and sugar on top of the cabbage. Fill the snack with cold, unboiled water up to the very neck of the jar.
Разложите капусту по банкам. Возьмите чистую банку. Сложите в нее капусту с морковью, слегка утрамбовав. Когда банка заполнится, сверху на капусту выложите соль и сахар. Залейте закуску холодной некипяченой водой до самого горлышка банки.
Ferment the cabbage. Cover the jar with cabbage with gauze and make sure that the brine covers all the cabbage. Add water if necessary. Let the snack stand at room temperature for 2-3 days. After this, you can close it with a lid and put it in the refrigerator for storage.
Заквасьте капусту. Банку с капустой накройте марлей и следите, чтобы рассол покрывал всю капусту. При необходимости подлейте воды. Дайте постоять закуске при комнатной температуре 2-3 дня. После этого можно ее закрыть крышкой и убрать для хранения в холодильник.
Serve sauerkraut with finely chopped onion, a canned pot, and sprinkle with vegetable oil.
Подавайте квашеную капусту с мелко нарезанным луком, консервированным горшком, полив растительным маслом.