Wash the duck and dry it with a paper towel. Remove the glands from the tail. Peel the garlic. Prepare cling film, foil and a baking dish.
Помойте утку, обсушите её бумажным полотенцем. Удалите железы на гузке. Очистите чеснок. Приготовьте пищевую пленку, фольгу и форму для запекания.
Prepare the marinade. Mix soy sauce, honey and black pepper. Add salt and chopped garlic to the marinade, stir. Rub the duck carcass with marinade on all sides, wrap in cling film and refrigerate for 12 hours.
Приготовьте маринад. Смешайте соевый соус, мёд и чёрный перец. Добавьте в маринад соль и измельченный чеснок, перемешайте. Натрите тушку утки маринадом со всех сторон, заверните в пищевую плёнку и уберите в холодильник на 12 часов.
Prepare the duck. Wash the apples, cut them into 4 parts and remove the core and seeds. Remove the duck from the refrigerator and remove the film. Stuff the duck with apples and secure the edges of the bird with toothpicks. Wrap the duck in foil and place it in a baking dish. Bake in the oven at 180 C. After 90 minutes, remove the duck, remove the foil and place in the oven for another 20-30 minutes until golden brown.
Приготовьте утку. Вымойте яблоки, разрежьте их на 4 части и удалите сердцевину с косточками. Достаньте утку из холодильника, снимите плёнку. Начините утку яблоками и скрепите края птицы зубочистками. Заверните утку в фольгу и положите её в форму для запекания. Запекайте в духовке при температуре 180 С. Через 90 минут достаньте утку, удалите фольгу и отправьте в духовку ещё на 20-30 минут до появления золотистой корочки.
Serve the duck with any side dish. For example, rice.
Подайте утку, дополнив его любым гарниром. Например, рисом.