Wash the duck, remove the glands from the tail, and dry with a towel. Prepare the foil.
Помойте утку, удалите железы с гузки, обсушите полотенцем. Подготовьте фольгу.
Prepare the sauce. Mix honey, mustard and salt in a bowl until smooth. Coat the duck with sauce on all sides and refrigerate for 12 hours.
Приготовьте соус. Смешайте в миске мёд, горчицу и соль до однородной консистенции. Обмажьте утку соусом со всех сторон и уберите в холодильник на 12 часов.
Roast the duck. Wrap the duck legs and wings in foil to prevent them from burning. Place the duck on the rack and cover it with foil. Place a baking tray filled with water under the wire rack. Bake the duck for 90 minutes at 180 C. If the water from the pan has completely evaporated, add it. After the time has passed, remove the foil that was used to cover the duck and bake until crust appears for 20-30 minutes. Turn the duck over to the other side and bake for another 15-20 minutes until golden brown.
Запеките утку. Заверните ножки и крылья утки в фольгу, чтобы они не подгорели. Положите утку на решётку и накройте её фольгой. Под решётку поставьте противень, наполненный водой. Запекайте утку 90 минут при температуре 180 С. Если вода из противня полностью испариться, долейте её. По истечении времени снимите фольгу, которой накрывали утку, и запекайте до появления корочки 20-30 минут. Переверните утку на другую сторону и запекайте еще 15-20 минут до румяной корочки.
Serve the honey baked duck on a shared platter or in portions. Prepare a light salad of herbs and fresh vegetables (cucumbers, tomatoes) for the duck.
Подайте утку, запечённую в меду, на общем блюде или порционно. Приготовьте к утке лёгкий салат из зелени и свежих овощей (огурцы, помидоры)