Conveniently arrange the necessary ingredients. Prepare the Turk.
Удобно разложите необходимые ингредиенты. Приготовьте турку.
Brew freshly ground coffee. Pour coffee into the pot. Add a little salt and sugar. Salt reveals the taste of the aromatic drink. Pour in water. The water level should not reach the neck of the Turka. When water boils, it rises up this narrow part.
Сварите свежемолотый кофе. Засыпьте кофе в турку. Добавьте немного соли и сахар. Соль раскрывает вкус ароматного напитка. Влейте воду. Уровень воды не должен достигать горлышка турки. При закипании вода поднимается по этой узкой части.
Place the Turk on the stove over medium heat. As soon as foam begins to form, reduce heat to low. When the foam begins to rise, remove the Turk from the heat and let the liquid settle. Repeat this process four times. During this time, the coffee bean powder will give off its aroma and taste to the water. The water should not be allowed to boil. Set aside as soon as the coffee starts to rise.
Поставьте турку на плиту на средний огонь. Как только начнет образовываться пенка, уменьшите огонь до минимального. Когда пенка начнет подниматься, уберите турку с огня и дайте жидкости осесть. Повторите этот процесс четыре раза. За это время порошок из зерен кофе отдаст свой аромат и вкус воде. Допускать кипения воды нельзя. Отставляйте в сторону, как только кофе начинает подниматься.
Help the coffee grains settle to the bottom. Pour a spoonful of cold water into the Turk. Wait 1-2 minutes and pour into preheated cups.
Помогите крупинкам кофе осесть на дно. Влейте ложку холодной воды в турку. Подождите 1-2 минуты и разлейте по заранее прогретым чашкам.
Serve a cup of coffee with slices of dark chocolate. You can also offer portioned cream.
К чашке кофе подайте ломтики горького шоколада. Также можно предложить порционные сливки.