Thaw the dough and meat at room temperature. Peel the onion and cut into half rings. Wash the greens for serving, dry on paper towels and finely chop. Prepare a baking sheet.
Разморозьте тесто и мясо при комнатной температуре. Почистите лук, нарежьте полукольцами. Зелень для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и мелко нарежьте. Приготовьте противень.
Prepare the filling. Heat a frying pan with 1 tbsp. oil, add minced meat and onions. Add pepper and salt, fry for 3-5 minutes until golden brown, but leave the meat half cooked. Don't forget to stir.
Приготовьте начинку. Нагрейте сковороду с 1 ст.л. масла, выложите фарш и лук. Добавьте перец и соль, обжаривайте 3-5 минут до золотистой корочки, но оставьте мясо в полуготовности. Не забывайте помешивать.
Make the pies. Pour flour onto the table and place the dough on it. Cut into small pieces and roll out so that they are the size of tea saucers and 2-3 mm thick. Spoon about 1 tablespoon onto each. minced meat, then form into pies by pulling three sides of the dough towards the center and pinch the edges.
Слепите пирожки. Насыпьте муку на стол и выложите на него тесто. Нарежьте на небольшие кусочки и раскатайте так, чтобы они по размеру были, как чайные блюдца, а толщиной 2-3 мм. Выложите на каждый приблизительно 1 ст.л. фарша, затем сформируйте пирожки, стянув три стороны теста к центру и защипните края.
Prepare samsa. Grease a baking sheet with the remaining oil and place the samsa on it. Preheat the oven to 180 degrees. At this time, beat the egg yolk, brush the top of the pies with it, and also sprinkle with sesame seeds. Bake the samsa for 40-50 minutes until done.
Приготовьте самсу. Смажьте противень остатками масла и разместите на нем самсу. Разогрейте духовку до 180 градусов. В это время взбейте яичный желток, смажьте им верх пирожков, а также посыпьте кунжутом. Выпекайте самсу 40-50 минут до готовности.
Serve chicken samsa with fresh herbs.
Подайте самсу куриную со свежей зеленью.