Wash the duck and cut it up. Trim off excess fat and skin and set aside. Rub the meat with salt and ground black pepper. Wash and peel the carrots, onions and garlic. Chop the carrots coarsely. Cut the onions in half and crush the garlic with a knife. Squeeze the excess juice from the sauerkraut and rinse it under running water to remove excess acid. Rinse raisins and prunes with boiling water.
Помойте утку и разделайте. Срежьте лишний жир и шкуру и отложите в сторону. Мясо натрите солью и черным молотым перцем. Помойте и почистите морковь, лук и чеснок. Морковь порежьте крупно. Луковицы разрежьте пополам, а чеснок раздавите ножом. Отожмите лишний сок с квашеной капусты и прополощите ее под проточной водой, чтобы избавиться от лишней кислоты. Изюм и чернослив промойте кипятком.
Cook the broth. Place the duck carcass in a saucepan, add water, salt and pepper. Put it on fire.
Сварите бульон. Каркас утки положите в кастрюлю, залейте водой, посолите и поперчите. Поставьте на огонь.
Roast the duck. Place the chopped skin and fat into a duckling pan heated over the fire. Simmer them over medium heat until the cracklings turn light brown. Throw them away. Increase heat to high. Place legs, wings, and breast into boiling fat. Fry for 2 minutes. Then turn the pieces over and reduce the heat to medium. Leave the meat for another 3 minutes.
Обжарьте утку. Измельченные шкурку и жир выложите в разогретую на огне утятницу. Томите их на среднем огне, пока шкварки не обретут светло-коричневый цвет. Выбросьте их. Увеличьте огонь до максимума. Переложите в кипящий жир ножки, крылышки, грудку. Обжаривайте 2 минуты. Затем переверните куски и убавьте огонь до среднего. Оставьте мясо еще на 3 минуты.
Make vegetable frying. Remove all the meat from the duckling and add carrots, onions and garlic to the fat first. Fry lightly. Then add sauerkraut, prunes and raisins. Simmer for 3-4 minutes.
Сделайте овощную зажарку. Вытащите из утятницы все мясо и засыпьте к жиру сначала морковь, лук и чеснок. Слегка обжарьте. Затем добавьте туда же квашеную капусту, чернослив и изюм. Томите 3-4 минуты.
Prepare duck with sauerkraut. Place duck pieces in a duck bowl with vegetables and dried fruits. Sprinkle with thyme and add a bay leaf. Pour in the already cooked broth so that the liquid covers only the vegetables. Bring the broth to a boil. Cover the duckling with a lid and place in an oven preheated to 180 degrees for 120 minutes.
Приготовьте утку с квашеной капустой. В утятницу к овощам и сухофруктам выложите кусочки утки. Посыпьте тимьяном и положите лавровый лист. Залейте уже доварившимся бульоном так, чтобы жидкость покрывала только овощи. Доведите бульон до кипения. Накройте утятницу крышкой и уберите в разогретую до 180 градусов духовку на 120 минут.
Serve the dish hot in portions.
Подавайте блюдо порционно в горячем виде.