Thaw frozen duck. Rinse thoroughly and singe if necessary. Remove excess skin from the throat, as well as the sebaceous glands on the tail. Peel the onion and garlic. Chop the onion. And pass the garlic through a press. Wash the apples and remove the core. Chop into medium pieces. Rinse the sauerkraut with cold water and squeeze it out. Wash the lettuce leaves under running water and dry with a paper towel.
Замороженную утку разморозьте. Тщательно промойте и опалите, если необходимо. Уберите с горла лишнюю кожицу, а также сальные железы на хвосте. Лук, чеснок очистите. Лук измельчите. А чеснок пропустите через пресс. Яблоки помойте и удалите сердцевину. Нарубите на средние куски. Промойте холодной водой квашеную капусту и отожмите ее. Помойте под проточной водой листья салата и высушите бумажным полотенцем.
Marinate the duck. In a deep plate, combine vegetable oil, garlic, salt, sugar and pepper. Stir until the sugar dissolves. Coat the duck with marinade inside and out. Wrap in cling film and refrigerate for at least 120 minutes.
Замаринуйте утку. В глубокой тарелке соедините растительное масло, чеснок, соль, сахар и перец. Мешайте до тех пор, пока сахар не растворится. Обмажьте маринадом утку изнутри и снаружи. Замотайте в пищевую пленку и уберите в холодильник минимум на 120 минут.
Prepare the filling. Heat oil in a frying pan. Add onions to it. Fry until translucent over high heat. Add apples and sauerkraut to the onions. Pour in the wine and sprinkle with sugar and spices. Let this mixture simmer over medium heat for 10 minutes, stirring occasionally. Cool the filling.
Приготовьте начинку. Разогрейте в сковороде масло. Всыпьте к нему лук. Обжаривайте до прозрачности на сильном огне. Добавьте к луку яблоки с квашеной капустой. Влейте вино и посыпьте сахаром и специями. Оставьте томиться эту смесь на среднем огне на 10 минут, время от времени помешивая. Остудите начинку.
Roast the duck. Remove the duck from the refrigerator. Remove the marinade from its surface with a napkin. Stuff the bird with stuffing and secure the belly with toothpicks. Transfer the duck to a baking dish. Cover with foil and place in the oven. Bake at 200 degrees for 120 minutes. Remove the foil and pour the fat that has melted into the pan. Place in the oven for another 15 minutes.
Запеките утку. Достаньте утку из холодильника. Уберите салфеткой маринад с ее поверхности. Начините птицу начинкой, брюшко скрепите зубочистками. Переложите утку в форму для запекания. Накройте фольгой и поставьте в духовку. Выпекайте при 200 градусах в течение 120 минут. Снимите фольгу и полейте натопившимся в форму жиром. Поставьте в духовку еще на 15 минут.
Place lettuce leaves on a serving platter and top with hot duck, cabbage and apples.
На сервировочное блюдо положите листья салата, а сверху выложите горячую утку с капустой и яблоками.