Gut the duck, rinse thoroughly and then dry with a paper napkin or towel. Wash and peel the potatoes. Cut each potato into four pieces. Prepare a baking tray and toothpicks. Preheat the oven to 180 degrees.
Выпотрошите утку, тщательно промойте и затем обсушите бумажной салфеткой или полотенцем. Вымойте и очистите картофель. Каждую картофелину разрежьте на четыре части. Приготовьте противень для запекания и зубочистки. Духовой шкаф разогрейте до 180 градусов.
Prepare the duck for roasting. Melt the butter and brush the duck with it. Season the bird with salt and pepper. Stuff the duck with potatoes. Carefully pin the belly of the duck. Lubricate the carcass with honey.
Подготовьте утку к запеканию. Растопите масло и смажьте им утку. Натрите птицу солью и перцем. Утку нафаршируйте картофелем. Аккуратно заколите брюшко утки. Тушку смажьте медом.
Roast the duck. Place the duck on a baking sheet. Place the remaining potato quarters nearby. Place the bird and potatoes in an oven preheated to 180 degrees and bake for 90 minutes.
Запеките утку. Утку выложите на противень. Рядом разместите четвертинки оставшегося картофеля. Отправьте птицу с картофелем в разогретую до 180 градусов духовку и выпекайте в течение 90 минут.
Place the finished duck on a platter and serve with baked potatoes.
Готовую утку выложите на блюдо и подайте вместе с запеченой картошкой.