Wash the duck carcass well and dry it with paper towels inside and out. Cut off the tips of the wings, the skin around the neck, the area above the tail and remove the fat from the belly. Prick the skin of the bird's breast with a toothpick. Remove the pits from the prunes. Wash the apples. Cut 3 apples into small slices, cut 2 in half. Prepare a heatproof baking tray and blender. Preheat the oven to 180 degrees.
Тушку утки хорошо вымойте, просушите с помощью бумажных полотенец внутри и снаружи. Отрежьте кончики крыльев, кожу вокруг шеи, участок над хвостом и удалите жир из брюшка. Наколите зубочисткой кожу на грудке птицы. Выньте косточки из чернослива. Вымойте яблоки. 3 яблока нарежьте небольшими дольками, 2 разрежьте пополам. Приготовьте жаропрочный противень и блендер. Поставьте духовой шкаф на разогрев до 180 градусов.
Prepare the duck for roasting. Mix black pepper, dried thyme, salt and rub the mixture inside and outside the duck. Mix apple slices with honey, add prunes. Stuff the bird with the mixture and pin the skin on the belly.
Подготовьте утку к запеканию. Черный перец, сушеный тимьян, соль смешайте и натрите смесью утку внутри и снаружи. Дольки яблок смешайте с медом, добавьте чернослив. Нафаршируйте полученной массой птицу и заколите кожу на брюшке.
Roast the duck. Place the apple halves on the bottom of an ovenproof dish, place the duck breast side down on the apples, add a few prunes. Wrap the duck with apples and prunes in foil and bake in the oven at 180 degrees for 90 minutes, until beautifully golden brown.
Запеките утку. Выложите половинки яблок на дно жаропрочной формы, уложите утку грудкой вниз на яблоки, добавьте несколько ягод чернослива. Заверните утку с яблоками и черносливом в фольгу и отправьте запекаться в духовку при температуре 180 градусов в течении 90 минут, до красивой румяной корочки.
Prepare the sauce. Collect the fat remaining in the pan after baking, as well as the apples and prunes. Pepper the apples and prunes and grind them using a blender until pureed, adding a little liquid from the duck.
Приготовьте соус. Соберите жир, оставшийся в форме после запекания, а также яблоки и чернослив. Яблоки и чернослив поперчите и измельчите с помощью блендера до состояния пюре, добавив немного жидкости из-под утки.
Divide the duck into portions and serve hot with the prepared sauce.
Разделите утку на порции и подавайте в горячем виде с приготовленным соусом