Pour boiling water over shrimp. Clean them. Rinse the chili peppers and cilantro under running water, dry with a paper towel and chop. Wash the mushrooms and cut into slices. Peel the garlic and chop finely. Peel the ginger and grate it on a fine grater.
Обдайте кипятком креветки. Очистите их. Перец чили и кинзу промойте под проточной водой, высушите бумажным полотенцем и измельчите. Грибы помойте и нарежьте слайсами. Чеснок очистите и мелко нарубите. Имбирь очистите и натрите на мелкой терке.
Make a paste. Heat vegetable oil in a frying pan. Add garlic to it. Stir. Combine the roasted garlic and chili pepper in a blender bowl. Add the resulting mass to the pan. Cook for 10 seconds. Next add the lime zest, lemon juice, ginger and sugar. Mix thoroughly. Simmer the pasta over low heat for 5 minutes.
Сделайте пасту. Разогрейте на сковороде растительное масло. Добавьте к нему чеснок. Перемешайте. Смешайте в чаше блендера обжаренный чеснок и перец чили. Добавьте получившуюся массу на сковороду. Готовьте 10 секунд. Далее добавьте цедру лайма, лимонный сок, имбирь и сахар. Тщательно перемешайте. Тушите пасту на маленьком огне 5 минут.
Make some soup. Pour the prepared chicken broth into a deep saucepan. Reheat over medium heat. Add coconut milk and paste. Leave to simmer for 2 minutes, stirring constantly. Add mushrooms and shrimp. Cook for 3 minutes. Add cilantro and leave to steep for 5 minutes.
Сварите суп. Налейте готовый куриный бульон в глубокую кастрюлю. Разогрейте на среднем огне. Добавьте кокосовое молоко и пасту. Оставьте кипеть на 2 минуты, постоянно помешивая. Всыпьте грибы с креветками. Готовьте 3 минуты. Засыпьте кинзу и оставьте настаиваться на 5 минут.
Pour the infused Tom Yum into bowls before serving.
Настоявшийся Том Ям разлейте в миски перед подачей.