Conveniently arrange all the ingredients. Thaw the squid in advance, remove the films, rinse thoroughly with water, and cut into half rings. Wash the mushrooms, lemon, chili pepper and dill. Peel the onion, garlic and ginger root. Cut the onion into half rings. Cut the garlic into petals. Grate the ginger on a fine grater. Finely chop the chili pepper. Cut the mushrooms into thin slices. Chop the dill.
Удобно расположите все ингредиенты. Заранее разморозьте кальмары, удалите пленочки, тщательно промойте водой, нарежьте полукольцами. Вымойте шампиньоны, лимон, перец чили и укроп. Почистите от кожуры лук, чеснок и корень имбиря. Лук нарежьте полукольцами. Чеснок порежьте на лепестки. Имбирь натрите на мелкой терке. Мелко порежьте перец чили. Порежьте грибы на тонкие слайсы. Измельчите зелень укропа.
Prepare the champignons. Place the frying pan on the fire, sauté the garlic and onion in vegetable oil until half cooked. Add chopped chili and ginger root, add mushrooms. Turn the heat down and cover the pan with a lid. Simmer for 1-2 minutes.
Приготовьте шампиньоны. Поставьте сковороду на огонь, пассеруйте в растительном масле чеснок и лук до полуготовности. Выложите порезанные чили и корень имбиря, добавьте грибы. Сделайте огонь меньше и накройте сковородку крышкой. Тушите 1-2 минуты.
Combine mushrooms with squid. When the champignons release their juice, place the squid meat in the pan. Stir and simmer for 2 minutes. Pour in a mixture of lemon juice and soy sauce. Season with salt and pepper. Continue simmering the squid for another 3 minutes.
Соедините грибы с кальмарами. Когда шампиньоны пустят сок, выложите на сковороду мясо кальмара. Перемешайте и тушите 2 минуты. Влейте смесь сока лимона и соевого соуса. Посолите и поперчите. Продолжайте тушить кальмары еще 3 минуты.
Add greens. Place chopped dill in a frying pan and remove from heat. Let the squid brew under the lid for 5-7 minutes.
Добавьте зелень. Измельченный укроп положите в сковороду и снимите с огня. Дайте кальмарам настояться под крышкой минут 5-7.
Boil the potatoes in salted water. Season with butter. Top with soy sauce fried squid and sprinkle with green onions, sliced at a 45 degree angle.
Отварите картофель в подсоленной воде. Заправьте сливочным маслом. Выложите сверху жареных кальмаров в соевом соусе и посыпьте зеленым луком, нарезанным под углом 45 градусов.