Conveniently arrange all the ingredients. Thaw the squid in advance, peel it from the skin and entrails, rinse well with water, and cut into thin slices. Wash the cucumbers and cut off the tail. Boil the eggs and peel them. Cut the cucumber into thin strips.
Удобно расположите все ингредиенты. Заранее разморозьте кальмар, очистите его от кожицы и внутренностей, хорошо промойте водой, нарежьте тонкими ломтиками. Огурцы вымойте и срежьте хвостик. Отварите яйца и очистите их от скорлупы. Огурец порежьте тонкой соломкой.
Boil the squid. Place a saucepan of salted water on the fire and bring to a boil. Add the squid pieces and cook for 3 minutes, immediately remove from the boiling water and cool.
Отварите кальмары. Поставьте на огонь кастрюлю с подсоленной водой, доведите до кипения. Выложите кусочки кальмара и варите 3 минуты, сразу же извлеките из кипятка и остудите.
Combine squid with remaining ingredients. Cut the eggs into strips. Combine squid, cucumbers and eggs in a salad bowl, add sour cream, season with salt to taste.
Соедините кальмары с оставшимися продуктами. Нарежьте яйца на полоски. Соедините в салатнике кальмары, огурцы и яйца, добавьте сметану, приправьте солью по вкусу.
Place the finished salad on a plate and garnish with thinly sliced cucumber strips.
Готовый салат выложите на блюдо и украсьте тонко нарезанной соломкой из огурчика.