Rinse the pineapple under cold water. Cut lengthwise into 2 halves. Remove the pulp without damaging the skin. Cut the pulp into cubes. Rinse the rice several times under running water. Transfer it to a saucepan. Fill with water at a ratio of 1:2. Cook until done. Wash the onions and chili peppers. Chop them with a sharp knife. Rinse and peel the shrimp. Rinse the parsley under running water. Dry with paper towels.
Промойте ананас под холодной водой. Разрежьте вдоль на 2 половинки. Выньте мякоть, не повредив кожицу. Мякоть нарежьте кубиками. Несколько раз промойте рис под проточной водой. Переложите его в кастрюлю. Залейте водой из расчета 1:2. Варите до готовности. Помойте лук и перец чили. Измельчите их острым ножом. Промойте и почистите креветки. Петрушку сполосните под проточной водой. Просушите бумажыми полотенцами.
Prepare Thai shrimp rice. Heat oil in a frying pan. Place shrimp in the pan. Fry for 3 minutes. Remove shrimp from pan.
Приготовьте рис с креветками по-тайски. Разогрейте в сковороде масло. Положите в сковороду креветки. Жарьте в течение 3 минут. Уберите креветки из сковороды.
Before serving, transfer the dish to the intact peel of the pineapple halves and garnish with a sprig of parsley on top.
Перед подачей переложите блюдо в неповрежденную кожуру от половинок ананаса, а сверху украсьте веточкой петрушки.