Wash the garlic, peel it and put it through a garlic press. Pre-defrost the shrimp, rinse and peel - remove the tails, heads and shells. Grate the lump Parmesan on a fine grater. Wash the greens, dry and finely chop.
Чеснок помойте, почистите и пропустите через чеснокодавилку. Креветки предварительно разморозьте, промойте и очистите – уберите хвосты, головы и панцири. Кусковой пармезан натрите на мелкой терке. Зелень промойте, высушите и мелко нарубите.
Make the sauce. Melt the butter in a frying pan. Place garlic on the bottom of the dish. Fry for about 30 seconds, stirring constantly. Add shrimp to garlic. Reduce flame to low. Simmer them for 2 minutes. Pour in the cream and boil. Reduce heat and cook for another 1 minute. Sprinkle with spices, stir and turn off the stove.
Сделайте соус. Растопите сливочное масло в сковороде. Выложите на дно посуды чеснок. Обжаривайте около 30 секунд, постоянно помешивая. Засыпьте к чесноку креветки. Убавьте пламя до минимума. Томите их 2 минуты. Влейте сливки, вскипятите. Убавьте огонь и готовьте еще 1 минуту. Посыпьте специями, перемешайте и выключите плиту.
Prepare spaghetti with garlic shrimp. Add spaghetti to sauce. Mix well.
Приготовьте спагетти с креветками с чесноком. Переложите спагетти к соусу. Хорошо перемешайте.
Before serving spaghetti with shrimp, generously sprinkle with grated Parmesan and herbs.
Перед подачей спагетти с креветками щедро посыпьте тертым пармезаном и зеленью.