Thoroughly peel and then rinse the shrimp shells. Peel and chop the onion and garlic. Peel the carrots and grate them on a coarse grater.
Тщательно очистите, а затем промойте панцири креветок. Лук и чеснок почистите и измельчите. Морковь почистите и натрите на крупной терке.
Heat vegetable oil in a thick-bottomed saucepan. Add onion and garlic to it. Fry for 4 minutes until golden brown. Pour in tomato paste, stir. Simmer for 1 minute. Next add carrots and shells. Season with salt and pepper. Stir again. Leave for 3 minutes. Pour in water and bring to a boil over high heat. Then reduce the flame to low and simmer the sauce for 40 minutes.
Разогрейте в кастрюле с толстым дном растительное масло. Добавьте к нему лук и чеснок. Обжаривайте 4 минуты до образования румяной корочки. Влейте томатную пасту, перемешайте. Томите 1 минуту. Следом засыпьте морковь и панцири. Посолите и поперчите. Снова перемешайте. Оставьте на 3 минуты. Залейте воду, доведите до кипения на максимальном огне. Затем убавьте пламя до минимума и варите соус 40 минут.
Pour the finished bisque sauce into a gravy boat and serve.
Готовый соус биск перелейте в соусник и подавайте на стол.