Thaw shrimp at room temperature. Remove the shell, head, and intestinal tube. Transfer to a clean bowl. Peel the garlic. Cut it into thin rings. Prepare tomato paste. Or wash the tomato and cut into cubes. Prepare a non-stick frying pan.
Разморозьте креветки при комнатной температуре. Удалите панцирь, голову, а также кишечную трубку. Переложите в чистую миску. Очистите чеснок. Нарежьте его тонкими кольцами. Подготовьте томатную пасту. Либо вымойте помидор и нарежьте кубиками. Подготовьте антипригарную сковороду.
Marinate the shrimp. Mix shrimp, honey and lemon juice in a bowl. Cover with a lid or cling film and leave to marinate for 1 hour.
Замаринуйте креветки. Смешайте в миске креветки, мед и лимонный сок. Закройте крышкой или пищевой пленкой и оставьте мариноваться на 1 час.
Prepare the shrimp. Fry the garlic in a frying pan with vegetable oil for 2-3 minutes. Add shrimp along with marinade. Fry, stirring, for 5 minutes. Add tomato paste. Season with salt and pepper. Stir. Cover with a lid and simmer for 2 minutes.
Приготовьте креветки. На сковороде с растительным маслом обжарьте чеснок 2-3 минуты. Выложите креветки вместе с маринадом. Обжаривайте, помешивая, 5 минут. Добавьте томатную пасту. Посолите и поперчите. Перемешайте. Накройте крышкой и тушите 2 минуты.
Place the finished dish on a beautiful plate. Serve with a side dish or on its own.
Выложите готовое блюдо на красивую тарелку. Подавайте с гарниром или отдельно.