Prepare food and utensils. Wash the potatoes thoroughly and remove the skins. It is better to keep the potatoes in a bowl of water to prevent them from browning. Peel the onion and cut into small cubes. Be sure to take minced meat with markings. Externally it should be uniform. Without darkening and foreign odors, from dark red to light pink. The juice of fresh minced meat will be bright red and moderately transparent. If there is no minced meat, mince the meat. It's better to take chicken breast or thighs. Rinse the meat thoroughly. Prepare a plate with flour or breadcrumbs.
Приготовьте продукты и посуду. Тщательно вымойте картофель, очистите от кожуры. Картофель лучше держать в миске с водой, чтобы не потемнел. Почистите лук, нарежьте мелкими кубиками. Фарш обязательно берите с маркировкой. Внешне он должен быть однородным. Без потемнений и посторонних запахов, от темно-красного до светло-розового цвета. Сок у свежего фарша будет ярко-красным и в меру прозрачным. Если нет фарша, пропустите через мясорубку мясо. Лучше взять куриную грудку или бедрышки. Тщательно промойте мясо. Подготовьте тарелку с мукой или панировочными сухарями.
Boil the potatoes. Cut the tubers into 4-5 pieces, place in a pan with water and put on fire. The potatoes will be ready 15-20 minutes after boiling. Drain the water and mash the potatoes until there are no lumps. Leave to cool. Add eggs and flour to cooled potatoes. Mix the mass well.
Отварите картофель. Нарежьте клубни на 4-5 частей, положите в кастрюлю с водой и поставьте на огонь. Через 15-20 минут после закипания картофель будет готов. Слейте воду и растолките картофель в пюре без комочков. Оставьте остывать. В остывший картофель добавьте яйца и муку. Хорошо перемешайте массу.
Prepare the filling. Heat a frying pan with vegetable oil. Add chopped onion and fry for 5 minutes until golden brown. Add minced meat to the onion. Salt and pepper to taste. Fry until cooked for 10-12 minutes, remembering to stir with a spoon. Cook until the moisture has completely evaporated and the minced meat is soft. Leave to cool.
Приготовьте начинку. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Насыпьте в нее нарезанный лук и обжаривайте 5 минут до золотистого цвета. Добавьте к луку фарш. Посолите и поперчите по вкусу. Обжаривайте до готовности 10-12 минут, не забывая помешивать ложкой. Готовьте до полного выпаривания влаги, пока фарш не станет мягким. Оставьте остывать.
Make cutlets. With your hands moistened with water, take some mashed potatoes and form a patty on your palm. Place some cooled minced meat with onions in the center of the flatbread and form a pie. Dip the cutlet in flour or breadcrumbs on all sides. Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the cutlet on both sides for 3-4 minutes until golden brown.
Слепите котлеты. Смоченными водой руками возьмите немного картофельного пюре и сформируйте на ладони лепешку. В центр лепешки положите немного остывшего фарша с луком и слепите пирожок. Обмакните котлету в муку или панировочные сухари со всех сторон. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте котлету с двух сторон по 3-4 минуты до золотистой корочки.
Prepare sour cream sauce. Place butter in a saucepan and melt it. Add flour and fry over medium heat for 3-4 minutes, stirring constantly. Pour in hot, but not boiling, broth or water. Mix with a whisk. The main thing is that the mass is free of lumps. Add sour cream, stir thoroughly. Salt and pepper to taste. Bring the sauce to a boil, reduce heat to low and cook for another 2-3 minutes.
Приготовьте сметанный соус. В сотейник положите сливочное масло и растопите его. Добавьте муку и жарьте на среднем огне 3-4 минуты, постоянно помешивая. Влейте горячий, но не кипящий, бульон или воду. Перемешайте венчиком. Главное, чтобы масса была без комочков. Добавьте сметану, тщательно размешайте. Посолите и поперчите по вкусу. Доведите соус до кипения, уберите огонь до минимума и варите еще 2-3 минуты.
Garnish with fresh herbs. Serve the cutlets hot with sour cream sauce on top.
Украсьте свежей зеленью. Подавайте котлеты горячими, смазав сверху сметанным соусом.