Prepare food and utensils. Wash the potatoes thoroughly and remove the skins. It is better to keep the potatoes in a bowl of water to prevent them from browning. Grate the cheese and boiled sausage on a coarse grater. Wash and finely chop the green onions. Choose cheese from raw milk, cream, raw skim milk. Without vegetable fats, stabilizers and flavor substitutes. Sour cream cheese, Gouda or Hollandaise are best suited for potatoes.
Приготовьте продукты и посуду. Тщательно вымойте картофель, очистите от кожуры. Картофель лучше держать в миске с водой, чтобы не потемнел. Натрите на крупной терке сыр и вареную колбасу. Вымойте и мелко нарежьте зеленый лук. Сыр выбирайте из сырого молока, сливок, сырого обезжиренного молока. Без растительных жиров, стабилизаторов и заменителей вкуса. Лучше всего для картофеля подойдут Сметанковый сыр, Гауда или Голландский.
Boil the potatoes. Cut the tubers into 4-5 pieces, place in a pan with water and put on fire. The potatoes will be ready 15-20 minutes after boiling. Drain the water and mash the potatoes until there are no lumps. Leave to cool.
Отварите картофель. Нарежьте клубни на 4-5 частей, положите в кастрюлю с водой и поставьте на огонь. Через 15-20 минут после закипания картофель будет готов. Слейте воду и растолките картошку в пюре без комочков. Оставьте остывать.
Make cutlets. Add grated cheese and sausage, flour, eggs and chopped onions to the cooled puree. Add salt to taste. Mix the mixture thoroughly. Form the cutlets with your hands moistened with water to prevent the dough from sticking. Form into patties 1-1.5 cm thick. Roll in flour or breadcrumbs.
Слепите котлеты. В остывшее пюре добавьте натертый сыр и колбасу, муку, яйца и нашинкованный лук. Посолите по вкусу. Тщательно перемешайте массу. Слепите котлеты руками, смоченными водой, чтобы тесто не липло. Сформируйте котлеты 1-1,5 см толщиной. Обваляйте в муке или панировочных сухарях.
Fry the cutlets. Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Fry the cutlets until golden brown for 3-4 minutes on both sides over medium heat.
Пожарьте котлеты. Разогрейте сковороду и налейте растительное масло. Обжарьте котлеты до румяной корочки по 3-4 минуты с обеих сторон на среднем огне.
Serve the cutlets hot, seasoned with sour cream. Can be served as a main course or with tea.
Подавайте котлеты горячими, приправив сметаной. Можно подать как основное блюдо или к чаю.