Boil the eggs, separate the whites from the yolks. You only need the yolks. Prepare your meat grinder. Place all the ingredients in a visible place and prepare the tartlets. Clean the herring or buy fillets in cut form. Finely chop the dill.
Сварите яйца, отделите белки от желтков. Вам понадобятся только желтки. Подготовьте мясорубку. Выложите все ингредиенты на видное место и подготовьте тарталетки. Почистите селедку или купите филе в разделанном виде. Мелко порежьте укроп.
Separate part of the herring. Cut 1/5 of the herring fillet into cubes. You will use this part at the very end of cooking.
Отделите часть селедки. 1/5 часть филе сельди нарежьте кубиками. Эту часть вы будете использовать в самом конце приготовления.
Prepare herring-curd mousse. Pass the remaining part of the herring fillet through a meat grinder with cottage cheese and get a herring-curd mousse with a thick consistency. Add sour cream and hard-boiled egg yolks to the resulting mousse. Mix thoroughly.
Приготовьте селедочно-творожный мусс. Оставшуюся часть филе сельди пропустите через мясорубку с творогом и получите селедочно-твороженный мусс густой консистенции. В полученный мусс добавьте сметану и желтки сваренных вкрутую яиц. Тщательно перемешайте.
Prepare the tartlets. Place the filling in each tartlet. Place diced herring on top.
Приготовьте тарталетки. Выложите в каждую тарталетку начинку. Сверху положите порезанную кубиками селедку.
Garnish the finished tartlets with finely chopped dill, and the dish can be served.
Готовые тарталетки украсьте мелко порубленным укропом, и блюдо можно подавать к столу.