Arrange all the products conveniently. Wash vegetables and herbs. Wash the meat. Sift the flour through a sieve in advance to saturate it with oxygen and make it more airy. Prepare a meat grinder, bag or cling film.
Разложите удобно все продукты. Вымойте овощи и зелень. Помойте мясо. Заранее просейте муку через сито, чтобы насытить ее кислородом и сделать более воздушной. Приготовьте мясорубку, пакет или пищевую пленку.
Prepare the dough. Add water, egg, flour, salt to a bowl and mix. Pour the resulting mixture into the sifted flour, stirring constantly. Knead the dough for 3-5 minutes until it becomes smooth and homogeneous. Place the dough back into the dish and wrap it in cling film or a bag. Leave in a cool place for 30-40 minutes.
Приготовьте тесто. В миску добавьте воду, яйцо, муку, соль и перемешайте. Влейте полученную смесь в просеянную муку, постоянно помешивая. Замесите тесто 3-5 минут, пока оно не станет гладким и однородным. Переложите тесто обратно в блюдо, оберните пищевой пленкой или пакетом. Оставьте в прохладном месте на 30-40 минут.
While the dough is resting, prepare the minced meat. To do this, cut the pork into pieces, cut the onion into 4 parts and chop the cabbage. Boil the chopped cabbage for 3-5 minutes in salted water.
Пока тесто отдыхает, приготовьте фарш. Для этого нарежьте кусочками свинину, разрежьте лук на 4 части и нашинкуйте капусту. Отварите измельченную капусту 3-5 минут в подсоленной воде.
Make dumplings. Roll out the dough to a thickness of 2-3 mm. Cut it into strips 5 cm wide. Visually divide each strip in half along its length. Place the filling on one half. There should be a distance of 5-6 cm between the minced meat. Moisten the edges of the strip with water and fold in half. Using a glass, cut out the dough over the minced meat and seal the edges of the dough tightly.
Слепите пельмени. Раскатайте тесто толщиной 2-3 мм. Разрежьте его на полоски шириной 5 см. Зрительно разделите пополам каждую полоску по длине. Выложите начинку на одну половину. Между фаршем должно быть расстояние 5-6 см. Смочите края полоски водой и сложите пополам. Рюмкой вырежьте тесто над фаршем и плотно слепите края теста.
Cook the dumplings. Place dumplings in boiling salted water. Cook over medium heat for 8-10 minutes. Serve dumplings with sour cream or butter.
Сварите пельмени. В кипящую подсоленую воду выложите пельмени. Варите на среднем огне 8-10 минут. Подайте пельмени со сметаной или сливочным маслом.
To serve cabbage dumplings beautifully, place them on a beautiful dish and garnish with finely chopped herbs.
Чтобы красиво подать капустные пельмени, выложите их на красивое блюдо и украсьте мелко нарезанной зеленью.