Arrange all products conveniently. Sift the flour through a sieve in advance to saturate it with oxygen and make it more airy. Boil the water.
Расположите удобно все продукты. Заранее просейте муку через сито, чтобы насытить ее кислородом и сделать более воздушной. Вскипятите воду.
Prepare the choux pastry. Pour 50 ml of boiling water into a deep bowl, add 2/3 teaspoon of salt and stir. Add vegetable oil, mix again. Pour flour into the resulting mixture in small portions, stirring constantly.
Приготовьте заварное тесто. Вылейте в глубокую посуду 50 мл кипятка, засыпьте 2/3 чайной ложки соли и перемешайте. Добавьте растительное масло, снова перемешайте. Всыпьте в полученную смесь муку небольшими порциями, постоянно помешивая.
Knead the dough. Add the egg to the well-mixed dough and knead the dough with your hands. Sprinkle the table with a small amount of flour, place the dough on it and knead well for 5-7 minutes. Wrap the dough in cling film. Place in the refrigerator for 30 minutes.
Замесите тесто. Добавьте в хорошо перемешанное тесто яйцо и замесите тесто руками. Посыпьте стол небольшим количеством муки, выложите на него тесто и хорошо вымешивайте 5-7 минут. Заверните тесто в пищевую пленку. Положите в холодильник на 30 минут.
Make dumplings. Remove the dough from the refrigerator, cut into 2 parts and roll out each to a thickness of 2-3 mm. Cut out circles with a glass, put minced meat on them and mold the dough around the edges.
Слепите пельмени. Достаньте тесто из холодильника, разрежьте на 2 части и раскатайте каждую толщиной 2-3 мм. Вырежьте рюмкой кружочки, положите на них фарш и слепите тесто по краям.
Cook the dumplings. Place the finished dumplings in boiling water in a saucepan, add salt, pepper and bay leaf to taste. Cook for 8-10 minutes, stirring constantly. Place dumplings on a plate. Add butter, mayonnaise or sour cream to taste.
Сварите пельмени. Выложите готовые пельмени в закипевшую в кастрюле воду, добавьте соль, перец и лавровый лист по вкусу. Варите в течение 8-10 минут, постоянно помешивая. Выложите пельмени на тарелку. Добавьте масло, майонез или сметану по вкусу.
For a spectacular presentation, place the dumplings on a beautiful dish and sprinkle with chopped herbs.
Для эффектной подачи выложите пельмени на красивое блюдо и посыпьте нарезанной зеленью.