Peel the potatoes, put them in a saucepan, cover with cold water, add salt, and let stand for 20 minutes. Remove the sausages from packaging.
Картофель очистите, положите в кастрюлю, залейте холодной водой, посолите, дайте постоять 20 минут. Сосиски освободите от упаковки.
Remove the potatoes from the water, dry and cut into thin slices.
Картофель достаньте из воды, просушите и нарежьте тонкими кружочками.
Cut the sausages into slices.
Сосиски нарежьте кружочками.
Heat a frying pan with a piece of butter. Fry the potatoes, turning, for 10 to 12 minutes, until they are golden and have an obvious crust.
Разогрейте сковороду с кусочком сливочного масла. Жарьте картофель, переворачивая, 10-12 минут, пока он не станет золотистым и не приобретет очевидную корочку.
Heat another frying pan with a knob of butter and fry the sausages for 5 minutes.
Разогрейте другую сковороду с кусочком сливочного масла и обжарьте сосиски 5 минут.
Add the sausages to the frying pan with the potatoes, add salt and pepper, stir and fry for another 3-5 minutes. The dish is ready.
Сосиски добавьте в сковороду к картофелю, посолите, поперчите, перемешайте и жарьте еще 3-5 минут. Блюдо готово.
Serve the fried potatoes hot, garnished with finely chopped fresh herbs.
Подавайте жареную картошку горячей, украсив мелко нарубленной свежей зеленью.