Wash the mushrooms. Rinse and peel the potatoes. Peel the onion and garlic as well. Rinse the greens and dry with a paper towel.
Грибы помойте. Картофель ополосните и почистите. Лук и чеснок также почистите. Зелень ополосните и просушите бумажным полотенцем.
Cut the potatoes into cubes 5-7 mm thick.
Картофель нарежьте брусочками толщиной 5-7 мм.
Chop the onion into half rings or with a feather.
Репчатый лук нашинкуйте полукольцами или пером.
Cut the mushrooms into slices.
Грибы нарежьте пластинками.
Chop the parsley and dill.
Порубите петрушку и укроп.
Heat a frying pan and pour in 2 tablespoons of vegetable oil. Fry the onions over medium heat until golden, about 5 minutes.
Разогрейте сковороду и влейте 2 столовые ложки растительного масла. Обжарьте репчатый лук на среднем огне до золотистости около 5 минут.
Add mushrooms to the pan and fry for another 5 minutes. When ready, transfer them to a separate bowl. Turn down the heat.
Добавьте в сковороду грибы и обжарьте еще 5 минут. По готовности переложите их в отдельную миску. Убавьте огонь.
Add 2 more tbsp. oil in a frying pan and place the potatoes in it. Fry it over low heat for 25-30 minutes until cooked. Salt the potatoes and squeeze a clove of garlic into them.
Подлейте еще 2 ст.л. масла в сковороду и выложите в нее картофель. Обжаривайте его на небольшом огне 25-30 минут до готовности. Посолите картофель и выдавите в него зубчик чеснока.
Add onions and mushrooms to the prepared potatoes. Stir gently. Delicious fried potatoes with onions and mushrooms are ready.
В готовый картофель добавьте лук с грибами. Аккуратно перемешайте. Вкусная жареная картошечка с луком и грибами готова.
Serve the dish sprinkled with herbs. Bon appetit.
Подавайте блюдо, посыпав зеленью. Приятного аппетита.