Get all the ingredients out in advance. Prepare a mixer and a pastry sleeve. Take 2 bowls and break the eggs, carefully separate the yolk and white into each of them. For a while, put the whites in the refrigerator. So, in the future, they will beat better.
Достаньте все ингредиенты заранее. Подготовьте миксер и кондитерский рукав.Возьмите 2 миски и разбейте яйца, аккуратно разделите желток и белок в каждую из них. На время, положите белки в холодильник. Так, в дальнейшем, они лучше взобьются.
Pour half the specified amount of sugar into the bowl with the yolks. Whisk them together until it is completely dissolved. For this you can use either a mixer or a hand whisk.
В миску с желтками высыпьте половину указанного объема сахара. Взбейте их вместе до полного его растворения. Для это можно использовать как миксер, так и ручной венчик.
Return to egg whites. Pour the remaining sugar into the bowl with the whites. Now beat the mass until stable peaks form - a fluffy and stable foam.
Вернитесь к яичным белкам. В миску с белками высыпьте оставшийся сахар. Теперь взбейте массу до образования устойчивых форм пиков — пышной и устойчивой пены.
Mix both bowls together. Do this gradually, pouring the mixture with the yolks into the whites, stirring. It is important that the protein mass retains its airiness.
Смешайте обе миски между собой. Делайте это постепенно, вливая массу с желтками к белкам, помешивая. Важно, что бы масса из белка сохранила свою воздушность.
Add flour to the resulting mixture, after sifting it through a sieve. Stir until all lumps are dissolved.
Добавьте к полученной смеси муку, предварительно просеяв ее через сито. Помешивайте до растворения всех комков.
Now that the savoiardi dough is ready, start shaping the cookies. For this you will need a pastry sleeve. Scoop some dough inside and cut off the end of the bag. On pre-spread parchment paper, place cookies about 8-10 cm long. If you do not have a pastry bag on hand, you can repeat the process using a spoon. Finally, when everything is ready, sprinkle the cookies with powdered sugar.
Теперь, когда тесто для савоярди готово, начинайте формировать печенье. Для этого вам понадобится кондитерский рукав. Наберите внутрь немного теста и отрежьте кончик мешка. На предварительно расстеленной пергаментной бумаге, выложите печенье, длиной около 8-10 см. Если у вас нет кондитерского мешка под рукой, можно повторить процесс с помощью ложки. В конце, когда все готово, посыпьте печенье сахарной пудрой.
Preheat the oven to 200 degrees and place the cookies inside for 15-20 minutes.
Разогрейте духовку до 200 градусов и поставьте внутрь печенье на 15-20 минут.
Savoiardi cookies can be served while still warm, straight from the oven. To prevent it from losing its airiness and softness, after cooling it is better to store it in a hermetically sealed jar.
Печенье савоярди можно подавать на стол еще теплым, прямо из духовки. Чтобы оно не теряло своей воздушности и мягкости, после остывания лучше хранить его в герметично закрытой банке.